Αυτές τις μέρες του καύσωνα καλό είναι να μην ξεχνάμε τους τετράποδους φίλους μας και να τους φροντίζουμε έτσι όπως πρέπει, καθώς και τα ζώα υποφέρουν από τις υψηλές θερμοκρασίες και κινδυνέουν όπως τους ανθρώπους.

Όπως επισημαίνουν οι φιλοζωικές οργανώσεις  τα ζώα να έχουν νερό, να βρίσκονται σε κλιματιζόμενους χώρους όταν λείπει ο κηδεμόνας από το σπίτι, ενώ πρέπει ο κηδεμόνας να είναι πολύ προσεκτικός τις ώρες που βγάζει βόλτα το ζώο. Οι κατάλληλες ώρες είναι πολύ νωρίς το πρωί και αργά το βράδυ, καθώς το καυτό οδόστρωμα στο οποίο ακουμπούν οι πατούσες τους μπορούν να προκαλέσουν εγκαύματα και θερμοπληξία. Ακόμη είναι πολύ σημαντικό να μην αφήνετε τε ζώα στο αυτοκίνητο, ούτε για 1 λεπτό μόνα τους, καθώς κινδυνεύουν από θερμοπληξία και κατ’επεκταση θάνατο.

Επίσης, το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης έχει εκδώσει εγκύκλιο για τα ζώα εργασίας. Συγκεκριμένα, όταν το θερμόμετρο δείχνει πάνω από 39 βαθμούς, απαγορεύεται η εργασία των ζώων όλη τη διάρκεια της ημέρας.

«Στον καύσωνα υποφέρουμε όλοι, το ίδιο και τα ζώα…», αναφέρει σχετικά η Ελληνική Αστυνομία η οποία επισημαίνει πως «δεν πρέπει να μένει κανένα ζώο μόνο του σε αυτοκίνητο, ούτε για λίγο…».

https://fb.watch/lMPLMcum1j/