Σε μια περίοπτη θέση κάτω από τον πύργο της Νέας Φώκαιας, βρίσκεται ένας πολύ ιδιαίτερος χώρος, ο οποίος έχει γράψει τη δική του ιστορία στον χώρο της εστίασης. Ο λόγος για το Thokos, ένα οικογενειακό Bar Bistro που μόνο από το όνομα μπορεί κανείς να πάρει μία ιδέα για τη μοναδική θέα που διαθέτει. Ιδιοκτήτης και διάδοχος της οικογενειακής παράδοσης είναι ο Θεόδωρος Κοσκινάς, ο οποίος ανέλαβε τα ηνία της επιχείρησης από τον πατέρα του, ο οποίος εγκαινίασε το μαγαζί στα τέλη της δεκαετίας του 1930.

Ο Thokos ξεκίνησε ως μια μικρή ταβέρνα που ίδρυσε ο παππούς της οικογένειας. «Το οικόπεδο στο οποίο βρίσκεται το μαγαζί δόθηκε στους πρόσφυγες που είχαν ταβέρνες, προκειμένου να συνεχίσουν την παράδοσή τους στην περιοχή», εξηγεί η κα Δέσποινα σύζυγος του κ. Θεόδωρου, που έχουν αναλάβει οι δυο τους πλέον τα ηνία της επιχείρησης. Αργότερα, η ταβέρνα εξελίχθηκε σε bar και από το 2001 λειτουργεί ως πιτσαρία και Bar Bistro. Με το πέρασμα των χρόνων, ο Thokos κατάφερε να κερδίσει την εμπιστοσύνη των ντόπιων και ιδιαίτερα των Ευρωπαίων τουριστών που επισκέπτονται την περιοχή.

Αναμφισβήτητα το πρώτο πράγμα που ξεχωρίζει κανείς όταν επισκεφθεί το κατάστημα, είναι η ξεχωριστή θέα που προσφέρει. Με θέα τη θάλασσα του Τορωναίου Κόλπου, οι επισκέπτες μπορούν να απολαύσουν το γεύμα τους ή το ποτό τους σε ένα μαγευτικό περιβάλλον. Ο χώρος ξεχωρίζει για την εκπληκτική αισθητική και προσφέρει ένα ατμοσφαιρικό περιβάλλον για όλες τις ώρες της ημέρας.

Όσον αφορά το μενού, ο Thokos προσφέρει μια ποικιλία από ιταλικές λιχουδιές. Με έμφαση στην πίτσα από ξυλόφουρνο, το μαγαζί επίσης προσφέρει σαλάτες, μακαρονάδες με φρέσκα ζυμαρικά, ριζότο και άλλες απολαυστικές επιλογές. Το μενού είναι ποικίλο και καλοσχεδιασμένο, προσφέροντας γεύσεις που ικανοποιούν όλα τα γούστα. Επιπλέον, εδώ μπορεί να βρει κανείς σπέσιαλ κοκτέιλ, κρασιά και ποτά για όσους επιθυμούν να συνοδεύσουν το γεύμα τους με ένα εκλεκτό ποτό. Η ποιότητα των προϊόντων και η προσεγμένη εκτέλεση των πιάτων δίνουν στους επισκέπτες μια αξέχαστη γαστρονομική εμπειρία.

Πίσω από τη προσεκτική επιλογή του μενού, κρύβεται ο κ. Κοσκινάς, ένας άνθρωπος με πολυετή εμπειρία στην εστίαση, που έχει φροντίσει να δημιουργήσει ένα μέρος που προσφέρει εξαιρετική ποιότητα σε συνδυασμό με φιλόξενη εξυπηρέτηση. Ο επιλεγμένος φωτισμός και η κομψή διακόσμηση δημιουργούν ένα περιβάλλον που πραγματικά εντυπωσιάζει.

Ο Thokos βρίσκεται σε μια προνομιακή τοποθεσία, που προσφέρει εύκολη πρόσβαση και εξαιρετική θέα στη θάλασσα, αποτελώντας έτσι τον ιδανικό προορισμό για όσους αναζητούν μια γαστρονομική εμπειρία με τον καλύτερο συνδυασμό γεύσης και θέας.

Γιατί, τι καλύτερο από μία πίτσα στον ξυλόφουρνο που συνδυάζεται με ένα ποτήρι κρασί και θέα τα χρώματα του Αιγαίου;