Την παρέμβαση του προέδρου της Ν. Φώκαιας Χρήστου Κομνηνού έχει προκαλέσει ο αυθαίρετος τρόπος αποκλεισμού του οδοστρώματος, όπου σε πολλά σημεία του οι κάτοικοι του χωριού τοποθετούν καρέκλες και καφάσια ώστε να αποτρέπουν τη στάση και στάθμευση Ι.Χ. οχημάτων μπροστά στις εισόδους των σπιτιών τους.

Ο πρόεδρος επικαλείται την καλοκαιρινή περίοδο κατά την οποία πολλοί τουρίστες, παραθεριστές κ.α. προσπαθούν να αφήσουν κάπου τα αυτοκίνητά τους ώστε να κάνουν τα μπάνια τους ή να επισκεφτούν τα καφέ και τα εστιατόρια της περιοχής. Επιπλέον γίνεται και σύσταση για το θέμα, καθώς έρχονται έλεγχοι της τροχαίας και θα βεβαιωθούν παραβάσεις όπως προαναγγέλλει ο πρόεδρος της κοινότητας:

“Αγαπητοί φίλοι και συμπολίτες, καλημέρα σε όλους και καλή εβδομάδα, θα σας παρακαλέσω για πολλοστή φορά να μην τοποθετείτε στο οδόστρωμα καρέκλες, κάσες η οτιδήποτε άλλο κρατώντας θέση πάρκινγκ μπροστά στα σπίτια σας, στα πεζοδρόμια. Ο δρόμος είναι για όλους μας και όπως καταλαβαίνετε δημιουργούμε προβλήματα, το ξέρω ότι είναι δύσκολο το που θα παρκάρουμε, αλλά τι να κάνουμε ?? το πρόβλημα αυτό το έχουμε τους καλοκαιρινούς μήνες και το γνωρίζουμε όλοι μας. Υπομονή, όλοι νομίζω θέλουμε επισκέπτες και τουρίστες στο χωριό μας, ευχαριστώ πολύ για την κατανόηση.
Υ.Γ. θα περάσουν για έλεγχο και τα πρόστιμα είναι τσουχτερά, παρακαλώ πολύ να συμβάλουμε όλοι, για το καλύτερο αυτή την περίοδο, απελευθερώστε τους δρόμους από τα εμπόδια.
Με εκτίμηση
Καπετάνιος Κομνηνός Χρήστος”