Φαινόμενα καταγγελιών για ηχορύπανση που υπερβαίνουν το «πραγματικό» πρόβλημα, καταγγέλλει ο Εμπορικός Σύλλογος Πολυγύρου με αφορμή το χθεσινοβραδινό συμβάν που τάραξε την προγραμματισμένη εκδήλωση «Μουσικές στις Πλατείες».

Η εκδηλώσεις του δήμου Πολυγύρου που πραγματοποιούνται με στόχο την ψυχαγωγία των δημοτών και επισκεπτών που μένουν στον τόπο τους, στοχεύουν σε κάθε γειτονιά, κάθε άκρη της πρωτεύουσας. Ωστόσο, στη χθεσινή πρώτη μουσική γιορτή που έλαβε χώρα στην πλατεία του δημαρχείου, κάποιος θεώρησε ότι στις 23.01 ακριβώς, η μουσική έπρεπε να σταματήσει και η εκδήλωση να λάβει τέλος. Ωστόσο, παρά την καταγγελία που έγινε στην αστυνομία, δεν κατεγράφη κάποια παράβαση, αφού ο δήμος είχε άδεια για την εκδήλωση μέχρι τις 12μιση μετά τα μεσάνυχτα.

«Ήρθαν οι αστυνομικοί, έλεγξαν τα έγγραφα με την άδεια και αποχώρησαν», περιγράφει ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Πολυγύρου Νίκος Παπαπαναγιώτου. Όπως λέει ο ίδιος «ήταν μια πολύ όμορφη γιορτή με ωραία μουσική, όπου συμμετείχαν όλα τα μαγαζιά της περιοχής και οι κάτοικοι. Τα παιδιά έπαιζαν στον δρόμο και οι μεγάλοι διασκέδαζαν πραγματικά».

Ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου δεν μπορεί να καταλάβει γιατί κάποιος να μην θέλει τη ζωντάνια στον τόπο του. «Δεν κατάλαβα γιατί να μην υπάρχει κατανόηση, και το πιο σημαντικό, γιατί να μην θέλει ζωή στην πόλη του ένας κάτοικός της», αναρωτιέται.

Ανάλογο συμβάν είχε σημειωθεί στη γιορτή λήξης της σχολικής χρονιάς του 1ου δημοτικοί σχολείου, όταν και πάλι έγινε καταγγελία για όχληση από τις δραστηριότητες των παιδιών που ξεπέρασαν χρονικά την 11η βραδινή.

Χθες βράδυ μάλιστα η απορία ήταν έκδηλη και για τον δήμαρχο και τους δημοτικούς συμβούλους που θέλησαν να προσφέρουν λίγες ώρες διασκέδασης στους δημότες τους.

Σύμφωνα μάλιστα με τον κ. Παπαπαναγιώτου, δεν αποκλείεται να βρεθούν κάτοικοι του τόπου, που θα διαμαρτυρηθούν και σήμερα με τη γιορτή του Προφήτη Ηλία, ψηλά στο βουνό, αφού κατά τις περσινές εκδηλώσεις, το πανηγύρι «ενόχλησε» δημότες που άκουγαν τη μουσική και τη βοή… ως στα πεδινά σημεία της πρωτεύουσας…