Επίσκεψη στη Χαλκιδική πραγματοποίησε σήμερα ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ Νίκος Ανδρουλάκης. Στο επίκεντρο των συναντήσεών του, ο κ. Ανδρουλάκης έθεσε διάφορα ζητήματα που απασχολούν ευρύτερα τον νομό, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στην Υγεία και την Πολιτική Προστασία.

«Το μεγάλο στοίχημα για εμάς είναι η περιφερειακή ανάπτυξη να βασίζεται στα πραγματικά προβλήματα και τις πραγματικές ανάγκες της κάθε περιοχής», τόνισε ο κ. Ανδρουλάκης σημειώνοντας πως αρχικά θα πρέπει να στηριχθεί η Υγεία και οι Υποδομές.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ επισκεπτόμενος αρχικά τον πυροσβεστικό σταθμό Κασσάνδρας και στη συνέχεια το Κέντρο Υγείας Κασσανδρείας, σημείωσε πως θα πρέπει και η Αυτοδιοίκηση να λάβει τα κατάλληλα χρηματοδοτικά εργαλεία προκειμένου να μπορέσει να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις με τις οποίες έρχεται αντιμέτωπη. Ανάλογης στήριξης τόνισε παράλληλα πως θα πρέπει να λάβουν και το ΕΚΑΒ και η Πρωτοβάθμια Υγεία. «Είναι αδιανόητο να υπάρχουν μόνο πέντε ασθενοφόρα. Πριν από μερικές εβδομάδες πήγα στο ΕΚΑΒ. Υπάρχουν τεράστιες ελλείψεις σε όλη την Ελλάδα, 700 διασώστες. Πρέπει όλα αυτά να αντιμετωπιστούν», σημείωσε ο κ. Ανδρουλάκης.

Παράλληλα χαρακτήρισε το Ταμείο Ανάκαμψης ως μία ευκαιρία επίλυσης όλων αυτών των ζητημάτων. Σύμφωνα με τον κ. Ανδρουλάκη πρέπει «να υπάρχει ένας ανασχεδιασμός. Μέχρι τέλος του χρόνου μας δίνει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή τη δυνατότητα έως το 30% των πόρων του Ταμείου να πάνε στην Υγεία και σε άλλους τομείς που έχουμε ανάγκη. Δεν πρέπει να χαθεί αυτή η ευκαιρία, διότι δεν γνωρίζουμε πότε θα υπάρξουν πάλι αυτά τα χρηματοδοτικά εργαλεία και προτεραιότητα για εμάς είναι το Κοινωνικό Κράτος, η Υγεία, η Δημόσια Παιδεία, η Πολιτική Προστασία και βέβαια θέματα κοινωνικής κατοικίας. Ακόμα και εδώ λόγω των αυξημένων τουριστικών ροών αυξάνεται το κόστος κατοικίας κατά τους θερινούς μήνες, με αποτέλεσμα πολλοί γιατροί, δάσκαλοι, δημόσιοι υπάλληλοι, να έχουν πολύ ακριβές συνθήκες διαβίωσης. Όλα αυτά θα πρέπει να αποτελούν προτεραιότητα ώστε να αντιμετωπιστούν οι προκλήσεις στον νομό της Χαλκιδικής, να μπορούν οι πολίτες να ζουν με ευημερία, με προοπτική, με καλές θέσεις εργασίας και με ένα τουριστικό προϊόν προστιθέμενης αξίας». Ο κ. Ανδρουλάκης τόνισε επίσης ότι ο Τουρισμός δε θα πρέπει να αφορά μονάχα τη στέγαση, «αλλά και άλλες υπηρεσίες, μέσα από την ενδυνάμωση της πρωτογενούς παραγωγής, της μεταποίησης, ώστε αυτοί οι άνθρωποι που έρχονται εδώ είτε από τα Βαλκάνια, είτε από άλλες ευρωπαϊκές χώρες, να γεύονται τα τοπικά προϊόντα και έτσι να ωφελούνται και οι ξενοδόχοι και οι εστιάτορες αλλά και οι παραγωγοί. Αυτό νομίζω είναι το μέλλον ενός τουρισμού που θα βοηθήσει και την Χαλκιδική και την υπόλοιπη Ελλάδα».

Τον αρχηγό του ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ συνόδευσε στις επισκέψεις του και ο βουλευτής του νομού κ. Απόστολος Πάνας, χαρακτηρίζοντας αυτή την επίσκεψη «σημαντική» καθώς στόχο έχει τα θέματα Υγείας, Πολιτικής Προστασίας, τα οποία απασχολούν ιδιαίτερα τη Χαλκιδική. «Έχουμε περάσει από το Πολυδύναμο Ιατρείο της Νέας Καλλικράτειας, έχουμε κάνει συνάντηση με την Πυροσβεστική Υπηρεσία, ενώ ήρθαμε και εδώ στο Κέντρο Υγείας Κασσανδρείας όπου έχουν σημειωθεί πολλά περιστατικά που απασχολούν και το ΕΚΑΒ. Είμαστε εδώ, έχουμε καταθέσει προτάσεις, πάρα πολλές κοινοβουλευτικές παρεμβάσεις και θα κοιτάμε να είμαστε πάντα δίπλα στον πολίτη της Χαλκιδικής, σοβαρά και τεκμηριωμένα. Χαιρόμαστε που ο πρόεδρος έθεσε όλα τα ζητήματα, ήταν γνώστης και μέσω και της δικής μου παρουσίας ως Αναπληρωτή Γραμματέας της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ, νομίζω ότι θα έχουμε μία πολύ δυνατή φωνή για τη Χαλκιδική έτσι όπως πραγματικά τη χρειάζεται», σημείωσε ο κ. Πάνας.

Κατά την επίσκεψή του στην Κασσάνδρα ο κ. Ανδρουλάκης συναντήθηκε και με τη Δήμαρχο της περιοχής Αναστασία Χαλκιά. Η Δήμαρχος κατά τη διάρκεια της συνάντησης ανέπτυξε σημαντικά ζητήματα όπως είναι οι αυξημένες αρμοδιότητες των Δήμων για θέματα πυροπροστασίας, που συνοδεύονται χωρίς τα απαραίτητα χρηματοδοτικά εργαλεία. «Μας άκουσε προσεκτικά, μας είπε ότι θα προωθήσει κάποια από τα αιτήματά μας και το πιο σημαντικό που του έθεσα είναι ότι οι τουριστικοί Δήμοι πρέπει να αντιμετωπίζονται με άλλα χαρακτηριστικά. Δεν μπορεί ένας ορεινός Δήμος με έναν τουριστικό Δήμο να έχουν τις ίδιες ανάγκες. Υπάρχει μία ιδιομορφία σε εμάς, ότι τον χειμώνα μειώνεται ο πληθυσμός και το καλοκαίρι φτάνει σε πολύ μεγάλα μεγέθη. Ήταν χαρά μας που μας επισκέφθηκε, του είπαμε τα προβλήματα. Νομίζω ότι κάτι αποκόμισε από αυτή την ιστορία για να ακουστεί ένας λόγος στο Κοινοβούλιο και για εμάς», σημείωσε η κα Χαλκιά.

Ακόμα, το παρών έδωσε και ο πρόεδρος της Βάσης Ετοιμότητας Κασσάνδρας κ. Θεμελής Ιερισσιώτης, ο οποίος εκπροσώπησε ορισμένες εθελοντικές οργανώσεις που δρουν στην περιοχή, όπως είναι ο ΣΦΕΜΥΚ, η ΕΟΔ και το Kids Save Lives. «Ήρθε ο κ. Ανδρουλάκης εδώ, του είπαμε τόσο για τα προβλήματα και τις απόψεις των εθελοντών, όσο και για τα προβλήματα που αφορούν το ΕΚΑΒ. Ελπίζουμε να γίνει κάτι για τον τόπο μας, γιατί η Κασσάνδρα και η Χαλκιδική γενικώς είναι ξεχασμένη. Τώρα το καλοκαίρι, λόγω των πάρα πολλών τουριστών, υπάρχει πρόβλημα σε θέματα που αφορούν τα τροχαία δυστυχήματα, αλλά το χειρότερο είναι ότι υπάρχουν πάρα πολλοί πνιγμοί. Συνεχώς οι άνθρωποι που αποτελούμε το δίκτυο των εθελοντών που έχουμε στην Κασσάνδρα, είμαστε συνέχεια επί ποδός και τρέχουμε να βοηθήσουμε τους συνανθρώπους μας να τους δώσουμε τις πρώτες βοήθειες», τόνισε ο κ. Ιερισσιώτης.