Ξεκινάει σήμερα Σάββατο 22/7 η έκθεση τοπικών προϊόντων και χειροτεχνιών που διοργανώνει ο Σύλλογος Γυναικών Σημάντρων στην κεντρική πλατεία του χωριού. 

Πρόκειται για μια ιδιαίτερη και αγαπητή έκθεση που δίνει ραντεβού με την παράδοση τα τρία τελευταία χρόνια. Γεύσεις τοπικές, εκλεκτά προϊόντα, χειροποίητα γλυκά και άλλα πολλά θα πλημμυρίσουν σήμερα την πλατεία και θα απολαύσουν όλοι όσοι θα βρίσκονται εκεί!

«Είμαστε πανέτοιμοι για να εκθέσουμε και φέτος τα τοπικά μας προϊόντα και τις χειροτεχνίες στους επισκέπτες και στους ντόπιους κατοίκους μας. Πρόκειται για μια έκθεση που πραγματοποιείται με μεγάλη επιτυχία και έχει αγαπηθεί ιδιαίτερα τόσο από το χωριό, όσο και από τους ξένους που περιμένουν πως και πως να δοκιμάσουν και να αγοράσουν τα προϊόντα μας», αναφέρει στο XalkidikiPolitiki η Πρόεδρος του Συλλόγου Γυναικών Σημάντρων Δέσποινα Χατζηευθυμίου.

Ο Σύλλογος Γυναικών θα εκθέσει τα προϊόντα του που είναι φτιαγμένα με αγάπη, μεράκι και αγνά υλικά, ενώ το παρών θα δώσουν και κάποιοι παραγωγοί, αλλά και επιχειρηματίες.

Η ποιότητα και η αγνότητα θα είναι οι κυρίαρχες στα περίπτερα των εκθετών. Γλυκά του κουταλιού, ελαιόλαδο εκλεκτό, λικέρ, μέλι από τον τόπο, ελιές και άλλα πολλά θα πάρουν την θέση τους στους πάγκους για να τα δοκιμάσετε και φυσικά αν θέλετε να τα αγοράσετε.

Φέτος μάλιστα την διαφορά θα κάνουν οι χειροποίητες πίτες, οι οποίες θα δοκιμαστούν από ανθρώπους εξειδικευμένους στην εκτέλεση αυτών και έπειτα θα βραβευτούν: «Την Κυριακή 23/7 θα γίνει γευσιγνωσία σε παραδοσιακές πίτες που θα φτιάξουν οι κύριες της περιοχής. Έχουμε 17 συμμετοχές και είμαστε πολύ χαρούμενοι γι’αυτό, καθώς θα δοθεί η δυνατότητα να δοκιμάσουμε διάφορες πίτες, οι οποίες θα έχουν φτιαχτεί από τα χεράκια της κάθε μια νοικοκυράς», λέει η πρόεδρος.

Για την γευσιγνωσία των παραδοσιακών πιτών σύμφωνα με την κα. Χατζηευθυμίου θα παρευρεθούν ο υπεύθυνος του εργοστασίου “Το Σπιτικό”, καθώς και ένας επιχειρηματίας από τις Σέρρες που έχει χρόνια εμπειρία με το φύλλο και το άνοιγμα τις πίτας.

Εκτός από τις γεύσεις, οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν προϊόντα περιποίησης και φροντίδας, αλλά και να ανακαλύψουν χειροποίητες κατασκευές, αρωματικά είδη, κεριά, κοσμήματα, μπιζού και  πολλά ακόμη προϊόντα!

Λίγες ώρες έμειναν μόνο και η έκθεση ξεκινάει για εσάς που είστε λάτρεις των παραδόσεων και της ποιότητας.

Ραντεβού σήμερα και αύριο στα Σήμαντρα για μια αξέχαστη, μα κυρίως γευστική εμπειρία!