Την Τετάρτη 19/7 στο ΚΔΑΠ Νέων Μουδανιών και στο ΚΔΑΠμεΑ Πορταριάς η δασκάλα και συγγραφέας Γεωργία Πραβήτα παρουσίασε το παιδικό παραμύθι της, που έγραψε και εικονογράφησε η ίδια, με τίτλο “Ο ΔΡΑΚΟΣ ΜΟΥ ΕΧΕΙ…ΚΙΝΗΤΟ”.
Οι μαθητές των ΚΔΑΠ παρακολούθησαν με προσοχή την παρουσίαση του βιβλίου που έγινε από τη συγγραφέα, με τη “θεατρική” συμμετοχή της εκπαιδευτικού κι αντιδημάρχου παιδείας Αθανασίας Εμμανουηλίδου. Ακολούθησαν σύντομα εργαστήρια έκφρασης από τους μαθητές με την υποστήριξη των εκπαιδευτικών των ΚΔΑΠ του δήμου μας.
Λίγα λόγια για το βιβλίο:
Το όνειρο του Σπιντ είναι να έχει φίλο του έναν δρακο.. Θα μεταφερθούμε σε έναν φανταστικο κόσμο με δράκους, θα τον ζωγραφίσουμε και θα τον ανακαλύψουμε παρέα. Μια φανταστική ιστορία η οποία πραγματευεται τη φιλία, τον πόλεμο, τις εφευρέσεις και τη χρησιμότητα στη ζωή μας.
Λίγα λόγια για τη Γεωργία Πραβήτα
Γέννημα θρέμμα Θεσσαλονικιά, μεγάλωσε με μεγάλη αγάπη για τα βιβλία. Απόφοιτη του Παιδαγωγικού Δημοτικής Εκπαίδευσης Θεσσαλονίκης της δίνεται η ευκαιρία τόσο να βρίσκεται καθημερινά ανάμεσα στις παιδικές φωνές όσο και να διδάσκει στους μαθητές της την τέχνη της δημιουργικής γραφής. Μέσα από τις σχολικές αίθουσες και την ενασχόλησή της με προγράμματα της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, της δόθηκε η ευκαιρία να καλύψει την εσωτερική ανάγκη της για δημιουργία. Όπως λέει η ίδια: “Με τα παραμύθια μου ευελπιστώ να ταξιδέψετε και εσείς μαζί μου σε κόσμους φανταστικούς, κόσμους γεμάτους νοήματα και μηνύματα ζωής”.
Αλλά βιβλία της συγγραφέως: “Ο ΜΙΚΡΟΣ ΙΓΝΑΤΗΣ ΚΑΙ Η ΒΑΣΊΛΙΣΣΑ ΤΗΣ ΓΗΣ” ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΚΟΜΝΗΝΟΣ. Το παραμύθι αφορά την απώλεια και πραγματευεται το παιδικό πένθος. Έχει αναλυθεί από την κλινική ψυχολόγο Αμαλία Μπάρμπα.