Ο κόσμος τίμησε το Κρατικό Θέατρο που άνοιξε το φετινό φεστιβάλ Θάλασσας, με έντονο και ζεστό χειροκρότημα.

Για την έναρξη του Φεστιβάλ χαιρέτισαν ο πρόεδρος του Οργανισμού Πολιτισμού και Αθλητισμού του Δήμου Παναγιώτης Σαρόγλου και η πρόεδρος του Δ.Σ Δέσποινα Ραμανδάνη.

Με την εμπνευσμένη μετάφραση του Θεόδωρου Στεφανόπουλου, η οποία ανέδειξε τη διαχρονικότητα του λόγου του τραγικού ποιητή, μέσα σε ένα λιτό σκηνικό και σε ένα ποιητικό ηχοτοπίο με τις πρωτότυπες μουσικές συνθέσεις του Στέφανου Κορκολή που  «αγγίζουν» τις ψυχές των θεατών με την αλήθεια και την απλότητά τους.

Με μια Εκάβη σπαρακτική, συγκλονιστικά ανθρώπινη από τη Ρούλα Πατεράκη, στην πρώτη της συνεργασία, ως ηθοποιού, με το ΚΘΒΕ, με ένα σπουδαίο επιτελείο πρωταγωνιστών: τον Δημήτρη Πιατά, τον Αλέξανδρο Μπουρδούμη, τη Μαρία Διακοπαναγιώτου, την Μαρίζα Τσάρη, την Κλειώ Δανάη Οθωναίου, την Λουκία Βασιλείου και τον Αντώνη Καφετζόπουλο, στο ρόλο του Ποσειδώνα, κι έναν εξαιρετικό 20μελή θίασο ηθοποιών.

Επόμενη παράσταση στο αμφιθέάτρο των Ν.Μουδανιών: Φεστιβάλ Θάλασσας 2023 παρουσιάζεται στο Ανοιχτό Αμφιθέατρο Νέων Μουδανιών, την Παρασκευή 28
Ιουλίου 2023,η Θεατρική παράσταση «Ο Τυχαίος Θάνατος Ενός Αναρχικού»