Κοινοβουλευτική Αναφορά απηύθυνε ο Αναπληρωτής Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ και Βουλευτής Χαλκιδικής κ. Πάνας Απόστολος προς τους αρμόδιους Υπουργούς Ψηφιακής Διακυβέρνησης και Οικονομικών έπειτα από σχετικό αίτημα του Προέδρου της Κοινότητας Αγίου Νικολάου ζητώντας τη συνέχιση της ομαλής λειτουργίας του.

Στην παρέμβασή του ο κ. Πάνας αναφέρει, πως σύμφωνα με την επιστολή αυτή η λειτουργία του Καταστήματος ΕΛΤΑ στον Άγιο Νικόλαο εδώ και μέρες έχει περιοριστεί και υπάρχει πληροφόρηση για μελλοντική πρόθεση οριστικού κλεισίματος των ΕΛΤΑ της περιοχής.

Μάλιστα  ο Βουλευτής υπογραμμίζει, πως το εν λόγω  Κατάστημα  ΕΛΤΑ εξυπηρετεί περισσότερα από 80 χρόνια την ευρύτερη περιοχή του Αγίου Νικολάου αποτελούμενη από έξι χωριά με 2500 μόνιμους κατοίκους  στους οποίους προστίθενται και πολυάριθμοι επισκέπτες κατά τους θερινούς  μήνες.

Ταυτόχρονα επισημαίνει, πως εξυπηρετούνται πολλαπλά πολίτες και συνταξιούχοι, ενώ διανέμεται η αλληλογραφία όλων των Υπηρεσιών και Φορέων της περιοχής. Τονίζεται επίσης από τον κ. Πάνα, πως σύμφωνα με τον Πρόεδρο το Κατάστημα παραχωρείται χωρίς ενοίκιο στη Διοίκηση των ΕΛΤΑ από την Κοινότητα.

Ο κ. Πάνας δήλωσε σχετικά : « Η παρούσα κοινοβουλευτική μου παρέμβαση επισημαίνει στους αρμόδιους Υπουργούς την αναγκαιότητα παραμονής του Καταστήματος των ΕΛΤΑ στον Άγιο Νικόλαο, καθώς η οριστική του διακοπή θα οδηγήσει σε μαρασμό και υποβάθμιση του χωριού και της ευρύτερης περιοχής, θα ταλαιπωρήσει τους μόνιμους κατοίκους και θα δημιουργήσει περαιτέρω προβλήματα στην εξυπηρέτηση κατά τη θερινή περίοδο με την κατακόρυφη αύξηση των επισκεπτών. Σταθερά βρίσκομαι στο πλευρό των Χαλκιδικιωτών με επιμονή και συνέπεια στηρίζοντας πάντα την διατήρηση και την ανάπτυξη των Υποδομών και Υπηρεσιών του τόπου μας».

Ακολουθεί το ακριβές κείμενο της ΑΝΑΦΟΡΑΣ του Βουλευτή :

Για τους κ.κ. Υπουργούς :
1) Ψηφιακής Διαβέρνησης κ. Παπαστεργίου Δημήτριο.
2) Οικονομικών κ. Χατζηδάκη Κωστή.

Θέμα: «Περί του καταστήματος ΕΛΤΑ Αγίου Νικολάου Χαλκιδικής ». Κύριοι Υπουργοί,

Σας προωθώ την από 19-07-2023 και με ΑΡ.Φ 28 ε επιστολή του ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ με την οποία αιτούνται να μην προχωρήσει το κλείσιμο του Καταστήματος ΕΛΤΑ στον Άγιο Νικόλαο Χαλκιδικής και να επανέλθει στην πρότερή του λειτουργία.

Στην επιστολή τους αναφέρουν, πως η λειτουργία του Καταστήματος ΕΛΤΑ στον Άγιο Νικόλαο εδώ και δύο ημέρες έχει περιοριστεί και υπάρχει πληροφόρηση για μελλοντική πρόθεση οριστικού κλεισίματος των ΕΛΤΑ της περιοχής, παρόλο που περισσότερα από 80 χρόνια εξυπηρετεί τον οικισμό του Αγίου Νικολάου, τη Βουρβουρού, τον Όρμο Παναγίας, το Μεταγγίτσι , τα Πυργαδίκια και τα Πλανά με συνολικό μόνιμο πληθυσμό 2.500 κατοίκους που κατά τους θερινούς μήνες ανέρχονται σε 45.000.

Επίσης σημειώνουν, ότι εξυπηρετεί επιπλέον πάνω από 800 συνταξιούχους όλων των ταμείων, πολίτες για την αποπληρωμή των λογαριασμών τους, την αλληλογραφία όλων των υπηρεσιών και φορέων της περιοχής. Ακόμη συμπληρώνουν, πως στο κατάστημα λειτουργεί Ταμιευτήριο λόγω έλλειψης Τράπεζας.

Ταυτόχρονα επισημαίνουν, πως η Διοίκηση των ΕΛΤΑ δεν καταβάλει ενοίκιο, καθώς το εν λόγω κατάστημα τους έχει παραχωρηθεί από την Κοινότητα.

Υπερτονίζουν τέλος, πως η οριστική διακοπή λειτουργίας του καταστήματος ΕΛΤΑ θα οδηγήσει σε μαρασμό και υποβάθμιση του χωριού.

Παρακαλώ για τις δικές σας ενέργειες και για την ενημέρωσή μας ως προς αυτές.