Φωτογραφία Αρχείου

Νέα μεγάλη έκρηξη πραγματοποιήθηκε νωρίτερα στην περιοχή της Νέας Αγχιάλου, σε συνέχεια εκρήξεων από το απόγευμα σε αποθήκη πυρομαχικών. Έχει ήδη δοθεί εντολή απαγόρευσης κυκλοφορίας σε μια ζώνη τριών χιλιομέτρων από το σημείο.

Πλέον εκφράζονται φόβοι για νέο μεγάλο ωστικό κύμα. Η Αστυνομία έχει δώσει εντολή για άμεση εκκένωση της περιοχής. Ακομη, στα 150 αριθμώνται τα άτομα, μέλη οικογενειών στελεχών της Πολεμικής Αεροπορίας, που έχουν μεταφερθεί από τη βάση στην πόλη της Νέας Αγχιάλου.

Σε μια άλλη εξέλιξη νωρίτερα, για προληπτικούς λόγους μετακινείται αριθμός αεροσκαφών F-16 από την αεροπορική βάση της Νέας Αγχιάλου προς άλλη αεροπορική βάση.

Συγκεκριμένα, δόθηκε εντολή για επιλεκτική απογείωση αριθμού αεροσκαφών με προορισμό αλλά αεροδρόμια στο πλαίσιο προληπτικών μέτρων για την ασφάλεια των μέσων και του αεροδρομίου. Eπισημαίνεται ότι πρόκειται για μια τυποποιημένη διαδικασία βάσει πρωτοκόλλου για προληπτικούς λόγους. Η φωτιά βρίσκεται μακρυά από το στρατιωτικό αεροδρόμιο.

«Κάνω έκκληση στον κόσμο να εκκενώσει την ευρύτερη περιοχή. Προέχει η ασφάλεια και η ανθρώπινη ζωή και μετά οι περιουσίες», επισήμανε ο δήμαρχος Βόλου Αχιλλέας Μπέος.

Στο παρακάτω βίντεο ακούγεται έκρηξη την ώρα που ο δήμαρχος Βόλου συνομιλεί με κάτοικο.

Όσα προηγήθηκαν

Πυρκαγιά εκδηλώθηκε στην περιοχή της Νέας Αγχιάλου το απόγευμα, η οποία οδήγησε σε συνεχείς εκρήξεις σε αποθήκη πυρομαχικών της Πολεμικής Αεροπορίας. Σύμφωνα με μαρτυρίες οι εκρήξεις ακούστηκαν μέχρι και το Βόλο. Δόθηκε εντολή για εκκένωση στο Καστράκι προς Μικροθήβες.

Σύμφωνα με τον διοικητή των Πυροσβεστικών δυνάμεων Μαγνησίας Ευάγγελο Λιακοπούλο, δημιουργούνται φραγμοί από τις επίγειες δυνάμεις ώστε η φωτιά να μην φτάσει στους οικισμούς.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για την περιοχή Καραμπά, όπου βρίσκονται οι αποθήκες πυρομαχικών, κοντά στην 111 πτέρυγα μάχης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι φλόγες πέρασαν λόγω των πολύ ισχυρών ανέμων, αν και το στρατόπεδο φυλασσόταν από πυροσβεστικά οχήματα.

«Η πυρκαγιά μπήκε στον χώρο στρατοπέδου στην Νέα Αγχίαλο» σύμφωνα με επίσημη ενημέρωση του ΓΕΕΘΑ.

Η αποθήκη έχει σφραγιστεί και έχει σημάνει συναγερμός ώστε να απομακρυνθεί το προσωπικο από το σημείο, σύμφωνα με το ρεπορτάζ.

Στην περιοχή επικρατεί πανικός, ακούγονται και νέες εκρήξεις, ενώ τις πρώτες είδαν οι εθελοντές που από θαλάσσης κατευθύνονται στην Κριθαριά για να παραλάβουν πολίτες.

Ο επικεφαλής της Λέσχης Ειδικών Δυνάμεων Μαγνησίας κ. Ηλιόπουλος δήλωσε πως η κατάσταση είναι έκρυθμη.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει έως τώρα γνωστά, κάποιοι πολίτες στην Αγχίαλο τραυματίστηκαν από τα θραύσματα των τζαμιών που έσπασαν και τέσσερα ασθενοφόρα βρίσκονται στην Αγχίαλο.

Αρκετοί κάτοικοι απομακρύνονται από την περιοχή με τα πλεούμενά τους.

Δεδομένου ότι η φωτιά μαίνεται ανεξέλεγκτη, γίνεται έκκληση να κλείσουν πρατήρια υγρών καυσίμων στο μέτωπο Σωρού – Αγχιάλου.

Ακόμη, το λεωφορείο που εκτελεί το δρομολόγιο της αμαξοστοιχίας 12572 (Λάρισα – Βόλος), έγινε γνωστό ότι επιστρέφει από το Βελεστίνο στη Λάρισα, κατόπιν εντολής της ΕΛΑΣ, λόγω των πυρκαγιών στην περιοχή.

Πηγή: ΕΡΤ