Ήταν όλοι εκεί για τον Μανώλη Μητσιά που έλκει την καταγωγή του από τα Δουμπιά Χαλκιδικής! Κλείνοντας πλέον 50 χρόνια καριέρας στο ελληνικό τραγούδι, ο μεγάλος καλλιτέχνης με τα τραγούδια και τις μουσικές του χάρισε μια μοναδική συναυλία στο πολυαγαπημένο και υποστηρικτικό κοινό του.

Συγκεκριμένα την Τετάρτη στις 26 Ιουλίου, στο πλαίσιο του 15ου Φεστιβάλ Πολυγύρου ο κ. Μητσιάς τραγούδησε ανάμεσα σε φίλους, σε γνωστούς, σε συγγενείς και μοιράστηκε μαζί τους προσωπικές στιγμές και αναμνήσεις μέσα από τα τραγούδια του που είναι ιδιαίτερα αγαπητά στο πανελλήνιο!

Ένα μαγευτικό μουσικό οδοιπορικό με στάσεις στους σημαντικότερους σταθμούς του Μανώλη Μητσιά, που αποτελούν ταυτόχρονα και πολλές από τις εμβληματικές στιγμές και εκφάνσεις του σύγχρονου Ελληνικού τραγουδιού. Όπως τις ζωγράφισε ο ίδιος, με το εκπληκτικό και μοναδικό ηχόχρωμά του.

Παρέα με την σπουδαία ορχήστρα του ο αγαπητός σε όλους Μανώλης Μητσιάς  μοιράστηκε όλες τις μεγάλες επιτυχίες των 50 ετών της καλλιτεχνικής του πορείας σε μουσικές των Μίκη Θεοδωράκη, Μάνου Χατζιδάκι, Σταύρου Ξαρχάκου, Δήμου Μούτση, Μάνου Λοΐζου, Λουκιανού Κηλαηδόνη, Γιάννη Σπανού, Θάνου Μικρούτσικου, Διονύση Σαββόπουλου, Σταμάτη Κραουνάκη, Άκη Πάνου, Ηλία Ανδριόπουλου, Γιώργου Χατζηνάσιου, Χρήστου Λεοντή και σε στίχους και ποίηση των Νίκου Γκάτσου, Οδυσσέα Ελύτη, Γιώργου Σεφέρη, Μανώλη Αναγνωστάκη, Γιάννη Ρίτσου, Λευτέρη Παπαδόπουλου, Μάνου Ελευθερίου, Λίνας Νικολακοπούλου και πολλών άλλων μουσικών, στιχουργών και ποιητών.

Την εκδήλωση προλόγισε η ιδιοκτήτρια του Xalkidkipolitiki Σουζάνα Καζάκα. 

«Αισθάνομαι ιδιαίτερα χαρούμενος για την ξεχωριστή αυτή βραδιά που φρόντισε ο περίφημος δήμαρχός μας, ο άνθρωπος που ξέρει και στήριξε την εκκλησία, ο άνθρωπος που εργάζεται για την εκκλησία», ξεκίνησε να λέει στον χαιρετισμό του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ.κ. Θεόκλητος.

«Εν όψει του θερινού Φεστιβάλ έχουμε σήμερα εδώ τον σπουδαίο άνθρωπο του ελληνικού πενταγράμμου κ. Μανώλη Μητσιά.  Ο Μανώλης Μητσιάς ξέρει να τιμάει την εκκλησία, γιατί βγήκε από την εκκλησία. Και είναι τιμητικό για εμένα που είμαι ο Επίσκοπος της γενέτειρας ενός τέτοιου άξιου ανθρώπου», συνέχισε εξιστορώντας κάποιες στιγμές από το παρελθόν που έχει να θυμάται από τον κ. Μητσιά, ενώ ευχαρίστησε για πολλοστή φορά τον δήμαρχο Αστέριο Ζωγράφο, καθώς και τους συνεργάτες του.

Ο Σεβασμιώτατος μάλιστα στάθηκε στην προσφορά του κ. Μητσιά και στα αξιοπρεπέστατα τραγούδια του ίδιου που κρατάνε συντροφιά ολόκληρη την κοινωνία έως και σήμερα, και υπογράμμισε την συνάντηση του Μανώλη Μητσιά με τους μεγάλους ποιητές του Έθνους και του Γένους, θέλοντας έτσι να αποδώσει ένα συμβολικό “δώρο” στον ίδιο για την αξιόλογη και πετυχημένη πορεία του.

Ο κ. Μητσιάς δέχθηκε με χαρά το δώρο από τον Σεβασμιώτατο, που απεικόνιζε τον Χριστό με ένα αρνάκι και που στο πίσω μέρος είχε μερικά “τρυφερά” λόγια για να θυμάται ο καλλιτέχνης από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη κ.κ. Θεόκλητο.  

Με την σειρά του παίρνοντας τον λόγο ο κ. Μητσιάς δεν έκρυψε την συγκίνηση και την χαρά του: «Με τις ευλογίες του Σεβασμιωτάτου δεν φοβάμαι τίποτα πια…Ελπίζω όλα αυτά τα χρόνια να σας έβγαλα ασπροπρόσωπους. Προσπάθησα να είμαι συνεπής στους πειρασμούς της δουλειάς μου και να τιμήσω μέσα από τις μεγάλες συνεργασίες μου την πατρίδα μου, τον τόπο καταγωγής μου, την Χαλκιδική γενικότερα. Όπου και αν πήγαινα…μέχρι και το Πεκίνο, φρόντιζα να πω και ένα τραγούδι Μακεδονίτικο για να μην ξεχνάμε την Μακεδονία μας! Ευχαριστώ τον δήμαρχο Αστέριο Ζωγράφο, τον συμπατριώτη μου κ. Βορδό που έκαναν τα πάντα για να έρθουμε εδώ. Δεν έχω λόγια να σας πω, θα σας μιλήσω μέσα από τα τραγούδια μου: «50 χρόνια Χρυσάφι», έτσι τα αποκάλεσε ο σπουδαίος Διονύσης Σαββόπουλος», είπε, ενώ δεν έκρυψε την περηφάνεια για τον τόπο του.

«Σε ευχαριστούμε για την παρουσία και την γενναιοδωρία σου, γιατί δεν ξέχασες ποτέ αυτό τον τόπο. Γι’αυτό και εμείς σε τιμάμε σήμερα, πιστεύοντας ότι ο κόσμος θα χειροκροτήσει τις προσπάθειες και τις ενέργειες που κάνεις», δήλωσε ο δήμαρχος Αστέριος Ζωγράφος και ευχήθηκε καλή διασκέδαση.

Στη συνέχεια ο πρόεδρος της κοινότητας απένειμε μια τιμητική πλακέτα στον καλλιτέχνη λέγοντας του «ένα μεγάλο ευχαριστώ για την τιμή που κάνει στο χωριό να τραγουδήσει αφιλοκερδώς».

Η αντιπεριφερειάρχης του νομού Κατερίνα Ζωγράφου φανερά ενθουσιασμένη για την συναυλία του Μανώλη Μητσιά στον τόπο της γενέτειρας του στα Δουμπιά δήλωσε: «Είμαστε πολύ χαρούμενοι και συγκινημένοι ταυτόχρονα που θα ακούσουμε τον Μανώλη Μητσιά να τραγουδά εδώ στην γενέτειρά του. Μεγαλώσαμε με τα ακούσματα αυτά, όπως επίσης και με τις αναφορές των τραγουδιών του στη Χαλκιδική μας», είπε ενώ δεν παρέλειψε να συγχαρεί τον δήμο Πολυγύρου για τη πρωτοβουλία ενσωμάτωσης της συναυλίας αυτής στο Φεστιβάλ Πολυγύρου, καθώς βέβαια και τον Μ. Μητσιά που σύμφωνα με την ίδια τραγούδησε αφιλοκερδώς για τα Δουμπιά!

 

«Απόψε ψηλώσαμε λιγάκι παραπάνω», υπογράμμισε ο πρόεδρος Δουμπιών Στέργιος Πιτσιόρλας και συνέχισε: «Είμαστε πολύ περήφανοι που ο κορυφαίος καλλιτέχνης ήρθε σήμερα στο χωριό μας εντελώς αφιλοκερδώς για την προβολή του τόπου και όλοι εμείς ήρθαμε σήμερα εδώ για να τον τιμήσουμε τόσο για την προσφορά του στο ελληνικό τραγούδι όσο και για την κοινωνική του ευαισθησία. Είναι αν μη τι άλλο μια πολύ ξεχωριστή βραδιά η αποψινή. Για όλους μας!».

Σύμφωνα με τον ίδιο τον πρόεδρο στην εκδήλωση υπήρχαν συμβολικά εισιτήρια, καθώς ο κ. Μητσιάς θέλησε τα έσοδα να πάνε στην εκκλησία του χωριού την Αγία Παρασκευή.

Στην μεγάλη εκδήλωση το παρών έδωσαν ακόμη πατέρες της εκκλησίας, αντιδήμαρχοι του δήμου Πολυγύρου, η πρόεδρος του Δ.Σ. του δήμου, η πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης του δήμου Πολυγύρου, δημοτικοί και τοπικοί σύμβουλοι, καθώς και εκπρόσωποι φορέων.