Καλεσμένη στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή του ΣΚΑΪ βρέθηκε η Δήμαρχος Κασσάνδρας Αναστασία Χαλκιά, συνοδευόμενη από τη δημοσιογράφο Σουζάνα Καζάκα και τον Αντιδήμαρχο Καθαριότητας Παύλο Παντζίκη.

Η κα Χαλκιά, από τον Γλαρόκαβο, αναφέρθηκε στη δράση καθαρισμού που διοργάνωσε ο Δήμος, αλλά και στο πρόβλημα των σκουπιδιών που αφήνουν πίσω οι δεκάδες τουρίστες που κάνουν παράνομα ελεύθερο camping στην περιοχή, μεταδίδοντας το μήνυμα πως «το να κρατήσουμε το περιβάλλον καθαρό είναι υποχρέωση όλων μας».

«Εδώ μιλάμε για ένα πολύ ιδιαίτερο σημείο της Κασσάνδρας, τον Γλαρόκαβο. Είναι ένα σημείο στο οποίο απαγορεύεται το camping, αυτό το φωνάζουμε εδώ και χρόνια. Ωστόσο είναι ένα σημείο που έρχονται κάθε χρόνο ελεύθεροι κατασκηνωτές και αφήνουν τόνους σκουπιδιών», τόνισε η κα Χαλκιά προσθέτοντας πως «στη θητεία μας καθαρίσαμε αυτόν τον τεράστιο χώρο έξι φορές. Πρόκειται για έναν χώρο που έχει και σημεία με δημόσιο και ιδιωτικό καθεστώς, ωστόσο δε σταθήκαμε στο εάν είναι μία περιοχή ευθύνης μας ή μιας άλλης υπηρεσίας. Όσες φορές όμως και να το καθαρίσουμε, αν οι άνθρωποι που επισκέπτονται την περιοχή δεν διατηρούν το περιβάλλον καθαρό, αυτό δε θα μπορεί να μείνει καθαρό».

Ακόμα η Δήμαρχος τόνισε ότι με την έλευση των 11 ατόμων που θα στελεχώσουν τη Δημοτική Αστυνομία, η δημοτική αρχή αναμένεται να είναι ακόμα πιο αυστηρή όσον αφορά την πάταξη αυτού του φαινομένου.

Για φαινόμενο το οποίο μεγιστοποιείται ιδιαίτερα κατά τους θερινού μήνες, αρχής γενομένης τον Μάιο-Ιούνιο έκανε λόγο και ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας Παύλος Παντζίκης, σημειώνοντας πως ο καθαρισμός της περιοχής είχε τεθεί ως προτεραιότητα από την αρχή της διοικητικής περιόδου της υφιστάμενης δημοτικής αρχής.

Δείτε εδώ το βίντεο