Την Παρασκευή 28 Ιουλίου το βράδυ, το Αμφιθέατρο των Νέων Μουδανιών, -στα πλαίσια των θερινών εκδηλώσεων του Φεστιβάλ Θάλασσας-, δέχθηκε πλήθος κόσμου για τη θεατρική παράσταση “Ο Τυχαίος θάνατος ενός Αναρχικού” , του Ντάριο Φο.

Ο Ντάριο Φο, αυτός ο δαιμόνιος δραματουργός, βασιζόμενος σε πραγματικά γεγονότα που συνέβησαν στην Ιταλία σε καιρούς έντασης, έγραψε μια αριστουργηματικά φαρσική και καταγγελτική σάτιρα για τη βία, την ηλιθιότητα, την αυθαιρεσία της εξουσίας, κατασκευασμένα ψεύδη και τη σκόπιμα «τυφλή» Δικαιοσύνη, υπηρέτη ενός συστήματος διαφθοράς.

Το κοινό απόλαυσε μια παράσταση με δαιμονική ενέργεια, τραγούδια, ζωντανή μουσική και καυστικό χιούμορ από μια ομάδα ηθοποιών που έπαιξαν, χόρεψαν, τραγούδησαν διακωμωδώντας βιωματικά το δικό τους σήμερα μέσα από την ιστορία του έργου.

«Είναι η δεύτερη ημέρα του Φεστιβάλ Θάλασσας 2023 με εντυπωσιακή θα έλεγα την προσέλευση του κόσμου!  Η καταπληκτική αυτή παράσταση “Ο Τυχαίος θάνατος ενός Αναρχικού” του Ντάριο Φο που βγήκε “sold out” μας άρεσε ιδιαίτερα. Εγώ πραγματικά σαν δήμαρχος έχω εντυπωσιαστεί με την μεγάλη συμμετοχή του κόσμου, διότι είχαμε βάλει ένα στοίχημα: Το Φεστιβάλ Θάλασσας 2023 να είναι καλύτερο από αυτό του 2022. Κάθε χρόνο αυτό έχουμε ως στόχο και ως αρχή και παρατηρούμε ότι ο κόσμος αγκαλιάζει αυτή την προσπάθεια», τόνισε μεταξύ άλλων ο δήμαρχος Ν. Προποντίδας Μανώλης Καρράς, ο οποίος ευχαρίστησε τον κόσμο και ευχήθηκε να συνεχίσει ομαλά και το ίδιο δυναμικά η πορεία του φετινού Φεστιβάλ!

 

Έπαιξαν: Πάνος Βλάχος, Φοίβος  Ριμένας, Ιφιγένεια Αστεριάδη, Κωνσταντίνος Μαγκλάρας, Στέλιος Πέτσος, Παναγιώτης Κατσώλης. Μουσικός επί σκηνής: Βάιος Πράπας