Πέθανε ο τραυματίας που νοσηλευόταν διασωληνωμένος, λόγω του πολύ σοβαρού τραυματισμού που υπέστη από την πτώτη της γέφυρας στην Πάτρα την Κυριακή (23/07).

Ο 22χρονος, σύμφωνα με το tempo24, νοσηλευτόταν στη ΜΕΘ του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου της Πάτρας, όμως δεν άντεξε και υπέκυψε στα τραύματά του το μεσημέρι του Σαββάτου.

Στους δύο ανέρχονται πλέον οι νεκροί της τραγωδίας, καθώς από την κατάρρευση τραυματίστηκαν άτομα που βρισκόντουσαν κάτω από τη γέφυρα, ένας εκ των οποίων πολύ σοβαρά, με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του.

Από τις 20 Ιουλίου απαγορευόταν η κυκλοφορία στη γέφυρα – “Είχε προβλήματα στατικής επάρκειας”

Η Διεύθυνση της Αστυνομίας Αχαΐας είχε διατάξει την απαγόρευση της κυκλοφορίας στη γέφυρα από την Πέμπτη (20/07), λόγω εργασιών κατεδάφισης για την ανακατασκευή της κάτω διάβασης.

Το τραγικό συμβάν συνέβη σε γέφυρα κοντά σε οικισμό Ρομά, στην Περιμετρική Οδό των Πατρών, στο 205ο χιλιόμετρο της εθνικής οδού Αθηνών-Πατρών, στην οποία εκτελούνταν εργασίες, ενώ είχαν παρατηρηθεί προβλήματα στατικής επάρκειας κατά το παρελθόν.

Οι δίδυμες γέφυρες παρουσίαζαν βλάβες και προβλήματα. Τα έργα αποκατάστασης ξεκίνησαν το 2021 με κόστος 6.517.287,49 ευρώ για την επισκευή δύο γεφυρών επί της Περιμετρικής (Β601 και Κ635).

Τραγωδία με πτώση γέφυρας στην Πάτρα
Τραγωδία με πτώση γέφυρας στην Πάτρα INTIME NEWS

Οι γέφυρες, μήκους 167 μέτρων και 169 μέτρων αντίστοιχα σε κάθε κλάδο κυκλοφορίας, βρίσκονται στην αρχή της Παράκαμψης των Πατρών.

Ο Ευθύμης Λέκκας, πρόεδρος του ΟΑΣΠ, μίλησε στην ΕΡΤ επιβεβαιώνοντας ότι η συγκεκριμένη γέφυρα είχε σοβαρά προβλήματα στατικότητας, κάτι που ήταν γνωστό.

«Η γέφυρα αυτή αντιμετώπιζε προβλήματα εδώ και 15 χρόνια. Υπήρχε διαδικασία κατεδάφισης της γέφυρας και κάπου εκεί στη διαδικασία κατεδάφισης έγινε και το θλιβερό δυστύχημα» ανέφερε ο κ. Λέκκας.

πηγή  news247