Σε παραδοσιακούς ρυθμούς και γλέντι μέχρι πρωίας αφέθηκαν οι επισκέπτες των τριήμερων εκδηλώσεων για τη Γιορτή της Ντομάτας στην παραλία Διονυσίου Χαλκιδικής. Μια τριήμερη εκδήλωση που είναι θεσμός για την περιοχή, ωστόσο είχε αναβληθεί τα προηγούμενα τρία χρόνια λόγω κορωνοϊού.

Φέτος οι εκδηλώσεις, άνοιξαν  την Παρασκευή 28 Ιουλίου, με χορευτικά συγκροτήματα από διάφορες περιοχές του νομού και εκτός Χαλκιδικής. Τη δεύτερη μέρα παρουσιάστηκαν επίσης παραδοσιακά χορευτικά, ενώ το βράδυ της Κυριακής η Γιορτή της Ντομάτας έκλεισε με μουσική συναυλία, με λαϊκό και παραδοσιακό πρόγραμμα. Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Διονυσίου που ήταν ο κύριος διοργανωτής της Γιορτής, ετοίμασε ψητά εδέσματα που απόλαυσαν οι επισκέπτες στα τραπέζια που στήθηκαν στην πλατεία καθ’ όλο το τριήμερο.

Κατά την έναρξη του τριημέρου, το βράδυ της Παρασκευής, παρόντες μεταξύ άλλων στη γιορτή ήταν ο δήμαρχος Μανώλης Καρράς, η περιφερειακή σύμβουλος Μέλα Κυριακίδου και ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Χαλκιδικής Παναγιώτης Τσιαλούκης.

Στις συγκεκριμένες εκδηλώσεις η παραλία Διονυσίου κάθε χρόνο κατακλύζεται από κόσμο και επισκέπτες που έρχονται στον οικισμό από τα χωριά του δήμου Νέας Προποντίδας και άλλους δήμους.