Ένας Αύγουστος γεμάτος πολιτισμό ανοίγει για τη Ν. Προποντίδας, με εκδηλώσεις στο Μουσείο Αλιευτικών Σκαφών & Εργαλείων για την Αυγουστιάτικη Πανσέληνο.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα των εκδηλώσεων της Τρίτης 1 Αυγούστου, θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση με θέμα “Κατασκευάζοντας τον Μηχανισμό των Αντικυθήρων με Αρχαία Ελληνικά Εργαλεία και η χρήση του για την πρόβλεψη των Εκλείψεων”. Το θέμα θα παρουσιάσει ο “ λύτης “ του αινίγματος του θραύσματος «D» του Μηχανισμού των Αντικυθήρων κ. Αριστείδης Βούλγαρης επικεφαλής της ομάδας “The Functional Reconstruction of Antikythera Mechanism-The FRAMe Project”.
Ακολουθούν:
22.00: Αίθουσα Βυθού ( εντός του μουσείου)
Με το πέρας της ομιλίας, ο κ. Αριστείδης Βούλγαρης θα συνομιλήσει με το κοινό και θα απαντήσει σε τυχόν ερωτήσεις στην Αίθουσα Βυθού. Επίσης, οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να δουν από κοντά τη λειτουργία του Μηχανισμού των Αντικυθήρων και να χειριστούν τα αρχαία ελληνικά εργαλεία, που έχουν κατασκευάσει ο κ. Αριστείδης Βούλγαρης με την Ομάδα του.
22.00: Μουσική βραδιά (αύλειος χώρος)
Με τους Σάκη Καραθανάση & Χρήστο Δαλαμπίρα. Μαζί τους δυο καταξιωμένοι κιθαρίστες Άκης Γελαδάρας και Μάριος Μακρής.
21.00: Έκθεση Ζωγραφικής (αύλειος χώρος μουσείου)
Των μαθητών του Τμήματος προετοιμασίας για την σχολή Καλών Τεχνών του Οργανισμού Πολιτισμού & Αθλητισμού.
20.00 έως 01.00 Φορητό Ψηφιακό Πλανητάριο – Planetarioum on the Go (αύλειος χώρος). Ψηφιακές προβολές στον ειδικά κατασκευασμένο θόλο με θέματα Αστρονομίας για μικρούς και μεγάλους.
Τηλεσκόπιο eVscope νέας τεχνολογίας. Παρατήρηση αντικειμένων βαθέως ουρανού-νεφελώματα, αστρικά σμήνη, άλλους μακρινούς γαλαξίες και αποθήκευση φωτογραφιών απευθείας στο κινητό.

Στις 2 Αυγούστου, Τετάρτη, συνεχίζουν οι παραστάσεις με το θέατρο Άντρες με τα Όλα τους.

Στο μεταξύ διατίθενται ήδη τα εισιτήρια για τη συναυλία της Νατάσας Θεοδωρίδου, που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 4 Αυγούστου.
Σημεία προπώλησης: Πρακτορείο Τύπου Παπαζήση Αντιγόνη (Εθνικής Αντιστάσεως 9, Νέα Μουδανιά-δίπλα στην Εθνική τράπεζα)
Βιβλιοπωλείο Γεωργίου (Εθνικής Αντιστάσεως 15, Νέα Μουδανιά-έναντι της κεντρικής πλατείας)  Όπως τονίζεται από τη διοργάνωση, ο αριθμός των εισιτηρίων είναι περιορισμένος.