Ο νεοσύστατος Πολιτιστικός Τομέας του Άρη Κασσανδρείας, σε συνεργασία με τον Αθλητικό Οργανισμό του Δήμου Κασσάνδρας και την Τοπική Κοινότητα Κασσανδρείας, αφουγκραζόμενοι τις ανάγκες των πολιτών που έχουν πληγεί από τις πυρκαγιές που έχουν πλήξει τη χώρα μας, ενώνουν τις δυνάμεις τους και συγκεντρώνουν φαρμακευτικό υλικό, το οποίο θα διανεμηθεί στους συμπολίτες μας που χρίζουν βοήθειας.

Όπως εξηγεί στο Xalkidiki Politiki ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Κασσανδρείας κ. Χατζηανδρέου Παντελής, η πρώτη επαφή έγινε μέσω μίας κοπέλας από τη Χαλκιδική που ασχολείται με τον εθελοντισμό, η οποία μέσω γνωστού της σε χωριό της Ρόδου, ενημερώθηκε για ελλείψεις που παρατηρούνται σε φαρμακευτικό υλικό.

Έπειτα, διενεργήθηκαν ορισμένες επαφές τόσο με τα κατά τόπους φαρμακεία, όσο και με το Κέντρο Υγείας Κασσανδρείας, προκειμένου να λάβουν το πράσινο φως για τη συλλογή των ειδών.

Όπως τονίζει ο κ. Χατζηανδρέου η μεγαλύτερη ανάγκη που παρατηρείται είναι κυρίως σε γάζες και αντιβιοτικά, ενώ τα φάρμακα θα διατεθούν αποκλειστικά στη Ρόδο, η οποία επλήγη βαρύτατα από τις καταστροφικές συνέπειες της πυρκαγιάς που κατέκαιγε το νησί για 10 συνεχόμενες ημέρες.

Η συλλογή θα πραγματοποιηθεί στα γραφεία της τοπικής κοινότητας Κασσανδρείας στο κτήριο του ΚΕΠ από την Τρίτη 8/8 έως Παρασκευή 11/8 και ώρες 10:00-14:00.