Φωτογραφία Αρχείου

Εμφάνιση και στη Χαλκιδική φαίνεται πως έκανε το «κίνημα της πετσέτας» που έχει ως σκοπό την απελευθέρωση των παραλιών από την παράνομη κατάληψή τους από τους επιχειρηματίες.

Το «Κίνημα της Πετσέτας» ξεκίνησε από την Πάρο, όπου η νέα εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Γεωργία Αδειλίνη, έχει ήδη παραγγείλει στις τοπικές αρχές τη σχολαστική τήρηση του νόμου.

Νέες εστίες πρωτοβουλιών ενάντια στην καταχρηστική κατάληψη παραλιών έχουν ήδη δημιουργηθεί στη Ρόδο, τη Νάξο, τη Σέριφο, ενώ πλέον ήρθε και η σειρά της Χαλκιδικής.

Η σχετική ομάδα που δημιουργήθηκε στο Facebook με όνομα Κίνημα πολιτών Χαλκιδικής για ελεύθερες και προσβάσιμες παραλίες γράφει:

“Στο ίδιο μήκος κύματος με τους αγώνες των πολιτών σε Πάρο και Νάξο ήρθε η στιγμή να διεκδικήσουμε πίσω τις παραλίες της Χαλκιδικής που ανήκουν ισότιμα προς όλους και όλες μας και να βρεθουμε απέναντι στην παράνομη καταληψη τους απο επιχειρηματιες που όχι μόνο καταστρέφουν το φυσικό τοπίο αλλά αποκλείουν και ένα μεγάλο μέρος των πολιτών απο την πρόσβαση σε αυτές!”.