Τρία ονόματα, τρία διαφορετικά πρόσωπα, τρεις διαφορετικές φωνές με κοινή όμως καταγωγή και ιδιαίτερη αγάπη για τον τόπο τους την Νικήτη! Ο λόγος για την Μελίνα Κανά, την Άννα Ζήση και τον Θάνο Σαρίγγελο που σήμερα και αύριο θα βρεθούν σε μέρη γνώριμα, οικία και ξεχωριστά για τους ίδιους, αφού θα τραγουδήσουν στην ιδιαίτερη πατρίδα τους, στο αγαπημένο τους χωριό την Νικήτη.

Και οι τρεις καλλιτέχνες θα εμφανιστούν στο λιμάνι της Νικήτης, στα πλαίσια του Gagan Festival που διοργανώνει ο Πολιτιστικός Σύλλογος “Μέθεξις”. Ένα μουσικό Φεστιβάλ που υπόσχεται δυο υπέροχες μουσικές και συνάμα ποιοτικές νύχτες με δημοφιλή και καταξιωμένα ονόματα στον χώρο του τραγουδιού! Ένα μουσικό ταξίδι που θα ζήσουν όσοι επισκεφθούν αυτό το Σαββατοκύριακο την Νικήτη!

Το Σάββατο 5 Αυγούστου, στη σκηνή του Gagan Festival θα ανέβουν η Μελίνα Κανά, το μουσικό σχήμα «ΣυνΩΔΗπόροι» και η Ναταλία Λαμπαδάκη.

Την Κυριακή 6 Αυγούστου, το φεστιβάλ θα συνεχιστεί με τον Δημήτρη Μυστακίδη, την Άννα Ζήση, μαζί με το Δημήτρη Λαππά και τον Θάνο Σαρίγγελο + The Qualia.

Μελίνα Κανά

Το πραγματικό της όνομα είναι Μαρία Κανατά και η καταγωγή της είναι από την Νικήτη. Τραγουδάει από πολύ μικρή ηλικία και έχει γίνει ευρέως γνωστή για τα διαχρονικά της τραγούδια. Έχει καταφέρει να χαράξει τεράστια πορεία στη μουσική βιομηχανία, ενώ η φωνή και τα ιδιαίτερα γυρίσματά της την κάνουν μοναδική. Έχει καταφέρει να συνεργαστεί με τα μεγαλύτερα ονόματα του ελληνικού πενταγράμμου, ενώ σε κάθε live της δημιουργεί μία μαγική ατμόσφαιρα στο κοινό. Έχει γεννηθεί στις 29 Μαΐου του 1966 και είναι 56 ετών.

Άννα Ζήση 

Η τραγουδίστρια Άννα Ζήση γεννήθηκε και ζει στη Νικήτη. Όταν τελείωσε το σχολείο, πήγε στη Θεσσαλονίκη και άρχισε να τραγουδάει σε ρεμπετάδικα και μπουάτ της πόλης. Στη δισκογραφία εμφανίστηκε το 1989 στα «Λόγια της Αγάπης» του Ηλία Ανδριόπουλου και το 1991 με το «Βαθειά ερωτικό» του Γιάννη Πάριου. Ακολούθησε η συνεργασία με Θοδωρή Παπαδόπουλο και Βάσω Αλλαγιάννη της Οπισθοδρομικής Κομπανίας στης «Αγάπης τα δρομολόγια» (1996). Το 1998 εμφανίστηκε και στο δίσκο «Άσπρο μαντήλι στο σκοτάδι» του Θωμά Πέτρου , με ένα τραγούδι με τίτλο “Πέφτω Μες Στα Λόγια Σου”. Η Άννα Ζήση έχει εμφανιστεί σε συναυλίες κι άλλοτε σε μουσικούς χώρους της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης, σε συνεργασία μάλιστα με πολλούς σημαντικούς ανθρώπους του χώρου, όπως με τον Γιώργο Νταλάρα, τον Γιώργο Ζήκα, Δημήτρη Ζερβουδάκη, Μαριώ και πολλούς άλλους. ‘Ολο το καλοκαίρι του 2006 αποτέλεσε βασική συνεργάτιδα του Μανώλη Ρασούλη στην καλοκαιρινή του περιοδεία.

Θάνος Σαρίγγελος
Ο Θάνος Σαρίγγελος κατάγεται από τον Άγιο Νικόλαο και τη Νικήτη. Από πολύ μικρή ηλικία άκουγε μουσική και άρχισε να παίζει διάφορα μουσικά όργανα. Στην συνέχεια εξελίχθηκε και άρχισε να τραγουδάει και να γράφει τραγούδια. Ο ίδιος έχει κάνει σύμπραξη με τους Qualia.