Ο Αλέξανδρος Τσιάμης είναι υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος Σιθωνίας με τον συνδυασμό του Ιωάννη Μαλλίνη, «Σιθωνία από την αρχή».

Ο ίδιος, 32 ετών στην ηλικία, δραστηριοποιείται στον τουρισμό ως ιδιοκτήτης ξενοδοχειακής μονάδας στο Ν. Μαρμαρά από όπου κατάγεται.

Η απόφασή του να ασχοληθεί με την αυτοδιοίκηση δεν είναι καινούργια καθώς υπηρξε υποψήφιος και στις προηγούμενες εκλογές με τον Ι. Ζέππο.

«Υπάρχει μια αγανάκτηση στον επιχειρηματικό κόσμο καθώς λείπουν σοβαρές υποδομές για τον τουρισμό στον δήμο μας», αναφέρει ο κ. Τσιάμης εξηγώντας τους λόγους της υποψηφιότητάς του και συνεχίζει: «Δεν υπάρχουν οι υποδομές που αρμόζουν σε ένα τουριστικό μέρος. Κάποτε ο Ν. Μαρμαράς ήταν ένα διαμάντι που έλαμπε. Τώρα δεχόμαστε συνεχώς παράπονα από τους πελάτες μας».

Τα προβλήματα, σύμφωνα με τον κ. Τσιάμη είναι πολλά και αφορούν ελλείψεις σε ύδρευση, αποχέτευση και ηλεκτροδότηση. «Εν μέσω θερινής περιόδου κόβεται το ρεύμα και το νερό. Στο κομμάτι των αποχετευτικών δικτύων, τι να πούμε για τη Νικήτη και τα προβλήματα με τον βιολογικό που πλέον δεν επαρκεί μετά την έκρηξη οικιστικής ανάπτυξης», τονίζει. Σοβαρά θέματα προκαλεί στη διαχείριση των απορριμμάτων, όπως λέει, και η έλλειψη προσωπικού που αφήνει πλημμελή εικόνα στην καθαριότητα, σε κάποιες από τις πιο τουριστικές περιοχές του τόπου, με τα χέρια του δήμου να είναι δεμένα, όταν τα 8μηνα των προσλήψεων λήγουν στις αρχές καλοκαιριού. «Μας λένε ότι δεν φτάνει το προσωπικό, δεν γίνονται προσλήψεις, ή ότι χαλάει ο εξοπλισμός. Τα ακούμε όλα, αλλά δεν βλέπουμε λύσεις να δίνονται. Εδώ το κράτος πρέπει να αφουγκραστεί σοβαρά τους δήμους», σημειώνει ο κ. Τσιάμης.

Για τον επιχειρηματία και υποψήφιο από το Ν. Μαρμαρά, θα έπρεπε ο δήμος να στελεχώνεται από 30 άτομα δημοτικής αστυνομίας, ενώ την ίδια στιγμή θα έπρεπε να υπάρχει τουριστική αστυνομία που θα αντιμετώπιζε το μείζον πρόβλημα της ελεύθερης κατασκήνωσης. «Ακούμε για το κίνημα της πετσέτας που διεκδικεί ελεύθερες παραλίες. Μέχρι ένα σημείο συμφωνώ κι εγώ με τα αιτήματά τους. Δεν υπάρχει έλεγχος από κανέναν σε επιχειρηματίες που επεκτείνονται πέραν του προβλεπόμενου», σχολιάζει ο κ. Τσιάμης.

Σοβαρές ελλείψεις παρατηρεί και στον χώρο της υγείας, αφού όπως λέει όλοι οι τουρίστες στρέφονται στους ιδιώτες της περιοχής όταν συμβαίνει κάτι. «Πέρσι στο Ν. Μαρμαρά, ως Σύλλογος Επαγγελματιών με τον Ι. Μαλλίνη, είχαμε ΕΚΑΒ που φιλοξενούσαμε με δικά μας έξοδα. Το κέντρο δεχόταν πάνω από 70 κλήσεις ημερησίως από την ευρύτερη περιοχή», αποκαλύπτει ο κ. Τσιάμης τονίζοντας την ανάγκη και το κενό στις υπηρεσίες υγείας.

Τέλος, ο υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος απαντά ότι το φανάρι της Νικήτης είναι μόνιμο και διαχρονικό πρόβλημα που απαιτεί τη λύση του άμεσα και μπαίνει ως προτεραιότητα. «Δεχόμαστε παράπονα για όλα. Και για το οδικό δίκτυο που καθυστερεί τους παραθεριστές να φτάσουν στον προορισμό τους, και για την έλλειψη χώρων στάθμευσης που τους προβληματίζει, και για την ανομία που βλέπουν στον τόπο μας», λέει χαρακτηριστικά ο κ. Τσιάμης.