Αίσθηση προκαλούν οι φωτογραφίες που δημοσιοποίησε το MEGA στο ρεπορτάζ του ξυλοδαρμού ηλικιωμένου ζευγαριού, κατά το περσινό καλοκαίρι, από υπεύθυνους beach bar της Σιθωνίας Χαλκιδικής. Παρά το γεγονός ότι συμβάν σημειώθηκε το 2022, ένα χρόνο μετά, το κίνημα της πετσέτας φέρνει στην επιφάνεια της επιπτώσεις της αλόγιστης κατάληψης των ακτών από “επιχειρηματίες” που αψηφούν νόμους και αποφάσεις, επεκτείνοντας προκλητικά τον εξοπλισμό των παραλιακών καταστημάτων τους.

Σημειώνεται ότι η αστυνομία είχε συλλάβει τρία άτομα στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας που οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα και στη συνέχεια καταδικάστηκαν σε ποινή φυλάκισης ενός έτους.

Ο 74χρονος και η 70χρονη σύζυγός του, περιγράφουν περιγράφουν στην κάμερα του MEGA  τον τρόμο και τη βία που βίωσαν πέρυσι από τον υπεύθυνο beach bar στη Χαλκιδική, όταν τόλμησαν να απλώσουν την πετσέτα τους δύο μέτρα από τις ξαπλώστρες του μαγαζιού,

Το ηλικιωμένο ζευγάρι αφηγείται την οδυνηρή περιπέτεια, με τον νταή υπεύθυνο να γρονθοκοπεί τη χειρουργημένη στο κεφάλι γυναίκα, να βάζει τρικλοποδιά στον σύζυγό της κι ενώ εκείνος είναι πεσμένος, να συνεχίζει να τον χτυπά.

Τους ξυλοκόπησε γιατί πάτησαν «την αμμουδιά του»

«Βγήκαμε να κάνουμε ένα μπάνιο, αλλά αυτοί από ό, τι είπανε την παραλία την είχαν αγοράσει», λέει ο 74χρονος, με τη σύζυγό του να αναφέρει:

«Θα σας πετάξω. Θα σας ρίξω στη θάλασσα. Αχάριστοι, που σας αφήνω και κάνετε μπάνιο, που πατάτε την αμμουδιά μου».

Τη γυναίκα την γρονθοκόπησαν και μάλιστα σε σημείο που ήταν χειρουργημένη.

«Σήκωσε το χέρι του. Μου δίνει μια μπουνιά στην αριστερή πλάτη που ήμουν χειρουργημένη. Πέφτω κάτω», αναφέρει η 70χρονη.

Ο 74χρονος δέχτηκε τότε επίθεση που τον οδήγησε στο χειρουργείο.

«Μου έβαλε μια τρικλοποδιά. Έπεσα εγώ, έπεσε πάνω μου, έπεσε πάνω μου και η γυναίκα του. Αισθάνθηκα τον πόνο και του είπα ‘μου έσπασες το πόδι’. Ταυτόχρονα, μου πατούσε τον λαιμό για να μπορέσει να με πνίξει».

Από τις φωτογραφίες φαίνονται οι πληγές και τα τραύματα στο σώμα του 74χρονου άνδρα, ο οποίος αναγκάστηκε να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση για να αποκατασταθεί το σπασμένο του πόδι.

Πολιτική αντιπαράθεση

«Το MEGA αποκάλυψε ότι ζευγάρι ηλικίας 74 και 70 ετών, έπεσε θύμα άγριου ξυλοδαρμού από υπεύθυνους beach bar στη Χαλκιδική επειδή ‘διανοήθηκαν’ οι άνθρωποι να απλώσουν τις πετσέτες τους δίπλα στις ξαπλώστρες. Η κυβέρνηση της ΝΔ, που επί τέσσερα χρόνια κλείνει το μάτι σε κάθε είδους αυθαιρεσία και ανομία, ας αναλάβει επιτέλους τις ευθύνες της», λέει ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Στέργιος Καλπάκης.

makthes.gr