Η δήμαρχος Κασσάνδρας και η αντιδημαρχία καθαριότητας του Δήμου οφείλουν να ενημερώσουν δημότες και παρεπιδημούντες για τα δίκαια παράπονά τους, όσον αφορά την ελεύθερη πρόσβαση στις παραλίες.

Η κείμενη νομοθεσία δεν επιτρέπει στους Δήμους να απομακρύνουν ομπρέλες και ξαπλώστρες που εμποδίζουν την ελεύθερη πρόσβαση και απόλαυση των παραλιών μας, αν δεν διαταχθούν πρώτα από την Κτηματική Υπηρεσία, είτε μετά από έκδοση Πρωτοκόλλου Διοικητικής Αποβολής για κατάληψη αιγιαλού (επιχειρήσεις εστίασης, beach bar), είτε Πράξης απομάκρυνσης προσωρινών εγκαταστάσεων επί του αιγιαλού (πακτωμένες ομπρέλες)

Παρόλες τις συστάσεις, αλλά και απομακρύνσεις ομπρελών που έκανε ο Δήμος Κασσάνδρας, κατά παράβαση μάλιστα της νομοθεσίας, η αναλγησία των παραθεριστών συνεχίζεται, όπως και η αγανάκτηση των νομιμόφρονων πολιτών, δημιουργώντας εκρηκτικό κλίμα και κοινωνική αναστάτωση. Επιβάλλεται η νομοθέτηση, ώστε να εκχωρηθεί η αρμοδιότητα στους Δήμους, τόσο για την απομάκρυνση, όσο και για την επιβολή υψηλών προστίμων, διότι η έλλειψη παιδείας και ενσυναίσθησης είναι πλέον ολοφάνερη. Το πρόβλημα πρέπει να λυθεί νομοθετικά και χωρίς παράθυρα.

Πέρα από αυτά, ο Δήμος Κασσάνδρας συνεχίζει κάθε θερινή περίοδο και καθημερινά, με ελέγχους, να παραπέμπει στην Κτηματική Υπηρεσία όλους τους παρανομούντες με φωτογραφίες και συντεταγμένες της κάθε τοποθεσίας όπου εντοπίζονται, όπως υποχρεούται εκ του νόμου, και αναμένει τις διαταγές απομάκρυνσης από την αρμόδια και υποστελεχωμένη Κτηματική Υπηρεσία Χαλκιδικής.