Σήμερα 16 Αυγούστου 2023 για ακόμη μία χρονιά θα πραγματοποιηθεί στην κεντρική πλατεία της Πορταριάς η συναυλία-αφιέρωμα στον Στέλιο Καζαντζίδη.

Καταξιωμένοι ερμηνευτές από τον ελλαδικό χώρο, μαζί με την καταπληκτική και αγαπημένη σε όλους ορχήστρα των αδερφών Τσικούρη, θα ταξιδέψουν το κοινό με μοναδικές μουσικές θύμισες και θα φέρουν για ακόμη μία φορά στο προσκήνιο τα τραγούδια του μεγάλου καλλιτέχνη Στέλιου Καζαντζίδη, τα οποία σφράγισαν ολόκληρες γενιές.

Όπως αναφέρει στο XalkidikiPolitiki ο μουσικός Δημήτρης Τσικούρης, πρόκειται για μία εκδήλωση που έχει γίνει θεσμός και που τα τελευταία χρόνια “μεγαλώνει”: «Δεν θυμάμαι πόσα χρόνια πέρασαν ακριβώς από εκείνη την πρώτη συναυλία που κάναμε ως αφιέρωμα στον Στέλιο Καζαντζίδη. Είναι πολλά τα χρόνια! Θυμάμαι όμως την αγάπη και την συμμετοχή του κόσμου, καθώς και την κεντρική πλατεία να ασφυκτιεί από κόσμο», λέει ο ίδιος φανερά ικανοποιημένος για την στήριξη.

Ο Δημήτρης Τσικούρης μαζί με τον αδερφό του Ανδρέα και μία μεγάλη παρέα είναι αυτοί που φρόντισαν και καθιέρωσαν τούτη την συναυλία, η οποία τουλάχιστον τα τελευταία 10 χρόνια πραγματοποιείται κάθε 16 Αυγούστου. Είναι οι άνθρωποι-φίλοι του Συλλόγου Στέλιου Καζαντζίδη και λοιπών Ελλήνων ερμηνευτών του νομού Χαλκιδικής.

«Όλοι οι μουσικοί που συμμετέχουμε στην συναυλία είμαστε λάτρεις του Στέλιου Καζαντζίδη. Εγώ μαζί με τον αδερφό μου έχουμε αναλάβει την επιμέλεια όλης της συναυλίας και του προγράμματος που θα ακουστεί απόψε στην πλατεία της Πορταριάς!», λέει στην συνέχεια ο Δημήτρης Τσικούρης.

Η είσοδος στην συναυλία θα είναι ελεύθερη, όμως τα έσοδα από τα ποτά-αναψυκτικά και τα σουβλάκια, όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος με απόφαση του συλλόγου να παράγει φιλανθρωπικό έργο θα διατεθούν σε ανθρώπους ή συλλόγους-ιδρύματα που έχουν ανάγκη.

Δύο και πλέον δεκαετίες από το θάνατό του ο Στέλιος Καζαντζίδης παραμένει ένας από τους πιο επιδραστικούς καλλιτέχνες σε όλο το ελληνικό μουσικό φάσμα. Ο θρύλος του Ελληνικού λαϊκού τραγουδιού τραγούδησε το παράπονο και τις αγωνίες του λαού και  τις δυσκολίες της ζωής των Ελλήνων της ξενιτειάς με μοναδικό τρόπο. Με τον ίδιο σε όλη τη διαδρομή του να παραμένει ένας άνθρωπος του λαού.

Απόψε στις 21:30 στην κεντρική πλατεία της Πορταριάς, με την κιθάρα του Δημήτρη Τσικούρη, το μπουζούκι του αδερφού του Ανδρέα και τις φωνές των καταξιωμένων ερμηνευτών θα ταξιδέψετε μουσικά στο παρελθόν και θα θυμηθείτε ξανά γνήσια-ποιοτικά τραγούδια που άφησε ως παρακαταθήκη ο Στέλιος Καζαντζίδης στην σημερινή γενιά!