Μία μεγάλη όσο και ευχάριστη έκπληξη επιφύλαξε η υποψηφιότητα του Αντιπρύτανη του Αριστοτέλειου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης Ανδρέα Γιαννακουδάκη, στην Χαλκιδική. Η υποψηφιότητα του ως δημοτικού συμβούλου με τον Ανεξάρτητο Συνδυασμό του Μιχάλη Βλαχόπουλου, με τον πλούσιο βιογραφικό φάκελο και την επιστημονική αρτιότητα, εκτιμάται ότι θα αναβαθμίσει κατά πολύ τις δυνατότητες του συνδυασμού.

Τι λέει ο ίδιος για την υποψηφιότητά του

Δεν γεννήθηκα σ’ αυτόν τον τόπο, τον θεωρώ, όμως, δεύτερη γενέτειρά μου, γιατί εδώ και 25 χρόνια, που περνώ ένα μεγάλο μέρος του χρόνου μου, τον αγάπησα και ταυτίστηκα με τους κατοίκους του, τις προσδοκίες, τα οράματα και τις ανησυχίες τους.

Ο ευλογημένος αυτός τόπος, η πατρίδα του Αριστοτέλη, του μεγαλύτερου φιλόσοφου κι επιστήμονα που γνώρισε η ανθρωπότητα, του δάσκαλου του Μεγάλου Αλέξανδρου, με τις μοναδικές φυσικές ομορφιές του, διαθέτει απεριόριστες αναπτυξιακές -προς κάθε κατεύθυνση- δυνατότητες. Δυστυχώς, οι κάτοικοί του δεν βλέπουν κανένα μελετημένο και ξεκάθαρο στρατηγικό σχεδιασμό ανάπτυξης, που να συνδυάζει και να αξιοποιεί όλες τις δυνατότητές του.

Εξάλλου, ένας τέτοιος σχεδιασμός πρέπει να βασίζεται στη συναίνεση και συνοχή των δημοτών, ώστε να εξασφαλίζει έτσι και τη συμβολή τους. Για να μπορούν όλοι να αισθάνονται ακόμη και στην καθημερινότητά τους ότι, κάθε κατακτημένο βήμα θα είναι ένα σταθερό πάτημα για το επόμενο.

Η τοπική αυτοδιοίκηση οφείλει να έχει, ως αξιωματική ΑΡΧΗ της να δημιουργήσει όλες εκείνες τις συνθήκες, ώστε να καταφέρει να κρατήσει τις νέες και τους νέους στον τόπο τους.

Η σημερινή διοίκηση του Δήμου έχει παραγκωνίσει κάθε υποχρέωσή της να υπηρετήσει αυτή την  αξιωματική ΑΡΧΗ.

Όλα αυτά τα χρόνια που ζω σε αυτόν τον τόπο, προσπαθώ με ειλικρίνεια και με κάθε διαθέσιμο μέσο να υποστηρίζω όσα πιστεύω ότι πρέπει να συμπεριλαμβάνει ένας βιώσιμος κι ορθολογικός  αναπτυξιακός σχεδιασμός του Δήμου.

Τώρα που οι εργασιακές υποχρεώσεις μου, ως ακαδημαϊκού δασκάλου,  πρόκειται να μειωθούν αποφάσισα να ασχοληθώ πιο ενεργά με αυτά, που όλοι μαζί οφείλουμε να πράξουμε για τον τόπο αυτό. Έργα, που έχουν εξαγγελθεί, αλλά ουδέποτε υλοποιήθηκαν, έργα, που υλοποιήθηκαν, αλλά βούλιαξαν στη συντήρησή τους,  έργα, που πρέπει να γίνουν, ώστε να βελτιωθούν τόσο οι συνθήκες διαβίωσης των κατοίκων του Δήμου μας, όσο και των επισκεπτών του.

Επειδή στους σχεδιασμούς του πρώην Δημάρχου και νυν υποψήφιου Δημάρχου Μιχάλη Βλαχόπουλου διακρίνω ειλικρίνεια, υπευθυνότητα, οραματισμό, ωριμότητα, συνέπεια, αλλά και οξυδέρκεια με την οποία σκοπεύει να αντιμετωπίσει τα συσσωρευμένα και χρονίζοντα προβλήματα του Δήμου μας, γι’ αυτό και αποφάσισα να συνταχθώ μαζί του στις επερχόμενες Δημοτικές εκλογές.

Ελπίζω οι στοχοθετήσεις, που θα συζητηθούν και θα αναλυθούν κατά τη διάρκεια  της προεκλογικής περιόδου, ανεξαρτήτως των αποτελεσμάτων, που θα έχουν οι αυτοδιοικητικές εκλογές, να περάσουν στη συνείδηση των Δημοτών και να γίνουν, εντέλει, οι ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ  τους από την επόμενη διοίκηση του Δήμου μας.

Εξάλλου, πιστεύω ακράδαντα ότι, η υλοποίηση αυτών των ΑΠΑΙΤΗΣΕΩΝ θα πρέπει να είναι και η ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ εκ μέρους των δημοτών για την εκάστοτε Διοίκησή  του.

 

ΣΥΝΤΟΜΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ

Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη

Φοίτησε στο Β΄ Γυμνάσιο-Λύκειο Αρρένων Θεσσαλονίκης

Πτυχίο Χημείας Α.Π.Θ. (βαθμ. 9,52)

Πτυχίο Μαθηματικών Α.Π.Θ. (βαθμ. 8,10)

Διδακτορικό Φυσικομαθηματικής Σχολής του Α.Π.Θ. (άριστα)

Διδάσκει Στο Τμήμα ΧΗΜΕΙΑΣ του Α.Π.Θ.  40 χρόνια ένα μεγάλο εύρος εκπαιδευτικών αντικειμένων του Προπτυχιακού και Μεταπτυχιακού Προγράμματος Σπουδών (Μαθηματικά, Γενική Χημεία, Φυσικοχημεία, Κβαντική Χημεία, Διδακτική της Χημείας κ.λ.π.) Έχει μεγάλο ερευνητικό έργο στα πεδία της Φυσικοχημείας, Ηλεκτροχημείας και Χημικής Εκπαίδευσης. Είναι συγγραφέας πολλών εκπαιδευτικών βιβλίων και λογισμικών για τη Μέση και την Ανώτατη Εκπαίδευση. Οι τελευταίες ερευνητικές του δραστηριότητες επικεντρώνονται στη δημιουργία και τις εφαρμογές του φ-water (νερό που παράγεται  με την επίδραση ηλεκτρομαγνητικών ακτινοβολιών). Ανέπτυξε σχέσεις εκπαιδευτικής και ερευνητικής συνεργασίας με Πανεπιστήμια της Ελλάδας και άλλων Ευρωπαϊκών χωρών.

Σήμερα είναι:

 

ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ                Τμήματος  ΧΗΜΕΙΑΣ Α.Π.Θ.

Εργαστήριο Χημικής Εκπαίδευσης και

Εφαρμογών Πληροφορικής και Επικοινωνιών στη Χημεία

ΑΝΤΙΠΡΥΤΑΝΗΣ         Διοικητικών Υποθέσεων Α.Π.Θ.

 

Κυριότερες διοικητικές θέσεις που υπηρέτησε :

 

ΑΝΤΙΠΡΥΤΑΝΗΣ         Οικονομικού Προγραμματισμού και Ανάπτυξης του

Α.Π.Θ. (μετά από εκλογική διαδικασία)

ΑΝΤΙΠΡΥΤΑΝΗΣ         Διοικητικών Υποθέσεων

Α.Π.Θ. (μετά από εκλογική διαδικασία)

ΜΕΛΟΣ                         Συμβουλίου του Ιδρύματος του Α.Π.Θ. (μετά από εκλογική διαδικασία)

ΠΡΟΕΔΡΟΣ                  Τμήματος Χημείας (4 θητείες) (μετά από εκλογική διαδικασία)

ΠΡΟΕΔΡΟΣ                    Επιτροπής παρακολούθησης των χρηματοδοτούμενων

προγραμμάτων ΕΣΠΑ για το Α.Π.Θ.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ                    Επιτροπής Ναυταθλητισμού του Α.Π.Θ.

ΜΕΛΟΣ                           Επιτροπής Οικονομικού Προγραμματισμού

των Ελληνικών Πανεπιστημίων (Εκπρόσωπος του Α.Π.Θ.).

ΠΡΟΕΔΡΟΣ                    Συλλόγου Φίλων του Τελλογλείου Ιδρύματος Τεχνών του Α.Π.Θ.

ΜΕΛΟΣ                          Διοικητικού Συμβουλίου Αλεξάνδρειας Ζώνης Καινοτομίας.

ΜΕΛΟΣ                          Ένωσης Ελλήνων Χημικών

ΜΕΛΟΣ                          Συμβουλίου των Αντιπροσώπων της Ένωσης Ελλήνων Χημικών

ΜΕΛΟΣ                          Συνδέσμου Χημικών Βορείου Ελλάδος

ΜΕΛΟΣ                          Ένωσης Ελλήνων Μαθηματικών