Δύο και πλέον δεκαετίες από το θάνατό του ο Στέλιος Καζαντζίδης παραμένει ένας από τους πιο επιδραστικούς καλλιτέχνες σε όλο το ελληνικό μουσικό φάσμα. Ο θρύλος του Ελληνικού λαϊκού τραγουδιού τραγούδησε το παράπονο και τις αγωνίες του λαού και  τις δυσκολίες της ζωής των Ελλήνων της ξενιτειάς με μοναδικό τρόπο. Με τον ίδιο σε όλη τη διαδρομή του να παραμένει ένας άνθρωπος του λαού.

 

Τραγούδια που όλοι αγαπήσαμε, αξέχαστες ερμηνείες του Στέλιου Καζαντζίδη πλημμύρισαν το βράδυ της Τετάρτης την πλατεία της Πορταριάς, στη συναυλία που διοργάνωσε ο Σύλλογος Φίλων του Στέλιου Καζαντζίδη.

Καταξιωμένοι ερμηνευτές από τον ελλαδικό χώρο, μαζί με την ορχήστρα των αδερφών Τσικούρη, ταξίδεψαν το κοινό σε προηγούμενες δεκαετίες, στα χρόνια της προσφυγιάς, στις μετέπειτα δεκαετίες της άνθισης του λαϊκού τραγουδιού, και όλα αυτά με τα τραγούδια του μεγάλου καλλιτέχνη Στέλιου Καζαντζίδη, τα οποία σφράγισαν ολόκληρες γενιές.

Η συναυλία, η οποία τουλάχιστον τα τελευταία 10 χρόνια πραγματοποιείται κάθε 16 Αυγούστου προσελκύει πλήθος κόσμου από κάθε χωριό της Χαλκιδικής και φέτος την όλη επιμέλεια της διοργάνωσης είχαν αναλάβει οι αδερφοί Τσικούρη.

Η είσοδος στην συναυλία ήταν ελεύθερη, όμως τα έσοδα από τα ποτά-αναψυκτικά και τα σουβλάκια, όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος με απόφαση του συλλόγου να παράγει φιλανθρωπικό έργο θα διατεθούν σε ανθρώπους ή συλλόγους-ιδρύματα που έχουν ανάγκη.