Από τα ξημερώματα της Παρασκευής οι επίγειες δυνάμεις, και με το πρώτο φως της ημέρας οι εναέριες, συνεχίζουν να δίνουν μάχη προκειμένου να σβήσουν τη φωτιά που ξέσπασε στο Άγιο Όρος, στην Κερασιά, το απόγευμα της Πέμπτης.

Η φωτιά ξέσπασε σε δασική έκταση με πυκνή βλάστηση, ενώ μέχρι στιγμής δεν κινδυνεύουν ιερές μονές, σκήτες οι μεμονωμένα άτομα και προσκυνητές. Μάλιστα για τους προσκυνητές γίνεται έκκληση να μην ανεβαίνουν στην κορυφή του Άθωνα όπου πολλά μονοπάτια διέρχονται από τις εστίες της φωτιάς.

Από το πρωί, στο έργο της κατάσβεσης, επιχειρούν 36 πυροσβέστες με τρία οχήματα, τέσσερα πεζοπόρα τμήματα, δύο αεροσκάφη και δύο ελικόπτερα.

Από το βράδυ της Πέμπτης η αντιπεριφερειάρχης Κατερίνα Ζωγράφου και ο υπεύθυνος πολιτικής προστασίας, Δημήτρης Λοκοβίτης, βρέθηκαν στο σημείο εκκίνησης των πεζοπόρων τμημάτων, που όπως είπε, μεταφέρονται δια θαλάσσης για να επιχειρήσουν με πυροσβεστικά μέσα.

Το δεύτερο τμήμα εισέρχεται στις 02.30 τα ξημερώματα, έπεται ομάδα δασεργατών και με το πρώτο φως της ημέρας εναέρια μέσα.