Πόσους γλυκατζήδες έχει αυτή η χώρα; Μάλλον πολλούς αν αναλογιστούμε πόσοι συρρέουν καθημερινά για το γλυκάκι τους στα ζαχαροπλαστεία της κάθε γειτονιάς.

Εσύ αλήθεια τι γλυκό θα λαχταρούσες τώρα; Είσαι παραδοσιακός τύπος ή σου αρέσουν οι εναλλαγές και οι πρωτοτυπίες; Ό,τι και να προτιμάς, θα το βρεις σίγουρα στο Ζαχαροπλαστείο «Παρθενιάδη» στην Ιερισσό Χαλκιδικής.

Το Ζαχαροπλαστείο «Παρθενιάδη» είναι ο γευστικός… μονόδρομος από το 1992, καθώς καταφέρνει να κερδίζει ξανά και ξανά το κοινό με τις υπέροχες γεύσεις του και τη δημιουργικότητά του.

Στο ζαχαροπλαστείο «Παρθενιάδη» θα βρεις πολλές παραδοσιακές συνταγές που αγάπησες από παιδί, αλλά και νέες, σύγχρονες ανεπανάληπτες δημιουργίες. Στη βιτρίνα του μαγαζιού θα δεις να φιγουράρει μία μεγάλη ποικιλία τυλιχτών, βουτημάτων, σιροπιαστών, τσουρεκιών και κέικ. Διάφορες πεντανόστιμες πάστες, τούρτες και άλλα πολλά που ονειρεύεσαι και λαχταράς θα τα βρεις εκεί!

«Έχουμε δικό μας εργαστήριο. Σχεδόν τα πάντα είναι χειροποίητα, δικά μας. Από τις κρέμες, τις ζύμες κ.ο.κ. Προσπαθούμε το μεγαλύτερο ποσοστό να το παράγουμε εμείς με γνήσια, αγνά υλικά!», αναφέρει ο ιδιοκτήτης του ζαχαροπλαστείου κ. Ιορδάνης Παρθενιάδης.

Σύμφωνα με τον ίδιο τα σιροπιαστά γλυκά “φεύγουν” αρκετά, ενώ μεγάλη ζήτηση υπάρχει και σε κάποια κεράσματα, όπως είναι το “Αγιορείτικο” που το προτιμάνε κατά πολύ οι επισκέπτες του Αγίου Όρους: «Το Αγιορείτικο είναι φτιαγμένο από νηστίσιμη κρέμα βανίλιας, καραμέλα και η βάση του είναι από ξηρούς καρπούς και σοκολάτα», εξηγεί για το συγκεκριμένο γλυκό ο κ. Παρθενιάδης.

Επίσης, στο Ζαχαροπλαστείο «Παρθενιάδη» μπορείς να βρεις διάφορες επιλογές για το πρωινό σου γεύμα σε συνδυασμό με έναν απολαυστικό γευστικό καφέ.

«Ο καφές είναι η μεγαλύτερη συνήθεια των ανθρώπων και το πιο περιζήτητο προϊόν από νωρίς το πρωί στο μαγαζί. Σκεφτείτε τους καλοκαιρινούς μήνες την μηχανή του καφέ την κλείνουμε στις 10 το βράδυ», λέει ο ιδιοκτήτης χαμογελώντας.

Το ζαχαροπλαστείο «Παρθενιάδη» είναι γνωστό στην περιοχή και για το χειροποίητο παγωτό του και την πληθώρα γεύσεων που διαθέτει: «Έχουμε πάρα πολλές γεύσεις, κάθε μία διαφορετική και εξίσου γευστική. Είναι δικό μας το παγωτό, χειροποίητο και αξίζει πραγματικά να δοκιμάσετε! Η επιλογή ωστόσο στις γεύσεις είναι μία δύσκολη υπόθεση, καθώς διαθέτουμε μεγάλη ποικιλία», συνεχίζει ο ίδιος.

Αν ποτέ βρεθείτε στη Χαλκιδική, αξίζει να βρεθείτε στην Ιερισσό και να δοκιμάσετε τις καταπληκτικές δημιουργίες του Ζαχαροπλαστείου «Παρθενιάδη» και αμέσως θα καταλάβετε τις αγνές πρώτες ύλες που έχουν μείνει ίδιες, στο πέρασμα των χρόνων.…