Στη βουλή αναμένεται το αμέσως προσεχές διάστημα να μεταφερθεί το θέμα των πύρινων μετώπων, καθώς με πρωτοβουλία του πρωθυπουργού θα γίνει συζήτηση σε επίπεδο αρχηγών κομμάτων όπως προανήγγειλε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης, δήλωσε: «Όλες οι δυνάμεις βρίσκονται στην πρώτη γραμμή, δίνοντας τη μάχη με αυταπάρνηση, κατά τη διάρκεια μιας αντιπυρικής περιόδου στην οποία έχει ξεπεραστεί κάθε προηγούμενο. Την ώρα της μάχης, δεν υπάρχει χώρος για στείρα αντιπαράθεση και κομματικό «ακτιβισμό». Θα έρθει η ώρα του απολογισμού».

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία Στέργιος Καλπάκης, σχολίασε πως: «Η χώρα καίγεται από άκρη σε άκρη εδώ και τέσσερις ημέρες, συνάνθρωποι μας έχασαν τη ζωή τους, η περιβαλλοντική και οικονομική καταστροφή είναι ανυπολόγιστη, αλλά την κυβέρνηση την ενδιαφέρει μόνο η επικοινωνιακή διαχείριση της κατάρρευσης του δήθεν επιτελικού κράτους».

Τις πληγείσες περιοχές στην Αλεξανδρούπολη επισκέφθηκε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛΝίκος Ανδρουλάκης, ο οποίος κατηγόρησε την κυβέρνηση για έλλειψη συντονισμού, λέγοντας πως: «Η ασφάλεια και η προστασία είναι το Βατερλώ της κυβέρνησης».

Στην Αλεξανδρούπολη βρέθηκε και ο Δημήτρης Κουτσούμπας, ΓΓ του ΚΚΕ, ο οποίος είχε συναντήσεις με τον Περιφερειάρχη και τον Δήμαρχο της πόλης, τονίζοντας πως «Είναι τεράστιες οι ευθύνες της κυβέρνησης».

Στην Αλεξανδρούπολη βρέθηκε και ο πρόεδρος των Σπαρτιατών Βασίλης Στίγκας, δηλώνοντας πως: «Ακατάλληλοι άνθρωποι βρίσκονται στις κατάλληλες θέσεις».

Τον Άβαντα επισκέφθηκε ο Πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης Κυριάκος Βελόπουλος, που δήλωσε: «Είμαι οργισμένος ,δεν υπάρχει συντονισμός, χάθηκαν άνθρωποι».

Στον Έβρο βρίσκεται κλιμάκιο της ΝΙΚΗΣ με επικεφαλής τον Δημήτρη Νατσιό. Σε σχετική ανακοίνωση αναφέρεται: «Καλούμε την κυβέρνηση να κηρύξει τη χώρα σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης και να ζητήσει αμέσως βοήθεια από την Ευρωπαϊκή της οικογένεια».

Πηγή: ertnews.gr