Ένα πολύ δυνατό τριήμερο ψυχαγωγίας και γαστρονομίας ολοκληρώθηκε με απόλυτη επιτυχία στην πρωτεύουσα του νομού, τον Πολύγυρο τις προηγούμενες ημέρες.

Ο δήμος Πολυγύρου, φρόντισε και φέτος, -μέσα από το 15ο Φεστιβάλ-, να επαναφέρει τον θεσμό των εκδηλώσεων στις πλατείες και πιο κοντά στον κόσμο.

Και τα κατάφερε! Ο πόλη του Πολυγύρου το τριήμερο 18,19 και 20 Αυγούστου γέμισε ασφυκτικά από κόσμο, χαρούμενες φωνές, χαμόγελα, τραγούδια και κέφι.

Με την πρωτοβουλία αυτή του δήμου ενισχύθηκε και τονώθηκε και η τοπική αγορά του Πολυγύρου, ανεβάζοντας την ψυχολογία των Πολυγυρινών, οι οποίοι φαίνεται να αγκάλιασαν αυτή την προσπάθεια της Δημοτικής Αρχής που στόχο έχει τα επόμενα χρόνια και κάθε χρόνο να γίνεται όλο και καλύτερη!

«Όπως πολύ σοφά άκουσα κάπου: “Η πόλη του Πολυγύρου το περασμένο τριήμερο θύμιζε Αποκριά”. Αναμφίβολα οι εκδηλώσεις βοήθησαν στην εξωστρέφεια και στην ενίσχυση της αγοράς, καθώς ο Πολύγυρος δέχθηκε αρκετό κόσμο, επισκέπτες που μας τίμησαν με την παρουσία τους. Ήταν μία πρωτοφανής επιτυχία!», σημειώνει στο Xalkidikipolitiki ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Πολυγύρου, Νίκος Παπαπαναγιώτου.

Οι επαγγελματίες εστίασης ενίσχυσαν με τον δικό τους τρόπο την εκδήλωση δίνοντας τη δυνατότητα στο κοινό να προμηθευτεί φαγητό και ποτό, ενώ ταυτόχρονα στον πεζόδρομο λειτουργούσε έκθεση τοπικών προϊόντων.

Όσον αφορά το αντίκτυπο στην αγορά και στις επιχειρήσεις του Πολυγύρου ο κ. Παπαπαναγιώτου απαντάει: «Το αντίκτυπο απ’όλα αυτή τη μεγάλη διοργάνωση του δήμου Πολυγύρου μόνο θετικό θα μπορούσε να είναι! Πραγματικά οι επαγγελματίες έμειναν πάρα πολύ ευχαριστημένοι, γιατί τα μαγαζιά τους δουλέψανε και οι πελάτες από την μεριά τους έδειχναν και αυτοί το ίδιο ευχαριστημένοι. Υπήρχε γενικότερα μια εφορία τόσο από το καταναλωτικό κοινό, όσο και από τους επαγγελματίες της πόλης μας».

Σταβέντο και Ήβη Αδάμου, Πέγκυ Ζήνα και Γιώτα Νέγκα, ήταν οι μεγάλοι καλλιτέχνες που κράτησαν συντροφιά το ενθουσιασμένο και ευχαριστημένο κοινό για τρία ξεχωριστά βράδια. Μικροί και μεγάλοι γιόρτασαν και χάρηκαν για αυτό το ευδιάθετο κλίμα που υπήρχε διάχυτο σε όλο τον Πολύγυρο και θύμιζε κάτι από γιορτινή ατμόσφαιρα!

«Είναι μία πολύ καλή αρχή για τα επόμενα χρόνια, αλλά και για άλλες δράσεις του δήμου Πολυγύρου. Εμείς σαν σύλλογος θα συνεχίσουμε να βρισκόμαστε εδώ και να προσφέρουμε την βοήθειά μας, όπως κάναμε άλλωστε και το περασμένο τριήμερο!», ανέφερε ο πρόεδρος και κατέληξε υπογραμμίζοντας πως: «Είναι πολύ σημαντικό να ενώνονται όλοι οι φορείς της πόλης στην προσπάθεια να τονώσουμε το ηθικό και να προσφέρουμε στον κόσμο αισιοδοξία, ύστερα από τις δύσκολες εποχές που περάσαμε όλοι μας!».