Συνάντηση πραγματοποίησε ο Αναπληρωτής Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και Βουλευτής Χαλκιδικής του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος  Αλλαγής κ. Πάνας Απόστολος με εκπροσώπους συνεταιρισμών της Χαλκιδικής για το μείζον ζήτημα της ακαρπίας της ελιάς.

Οι Πρόεδροι των συνεταιρισμών παρέδωσαν στον κ. Πάνα επιστολή που απέστειλαν στον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης με τα αιτήματά τους και συζήτησαν τρόπους  ενίσχυσης της προσπάθειάς τους.

Από τη πλευρά του ο Βουλευτής ανέφερε, ότι ήδη έχει προβεί σε κοινοβουλευτική ενέργεια για το συγκεκριμένο θέμα, ζητώντας  συγκρότηση  επιτροπής για την επιστημονική διερεύνηση και τεκμηρίωση των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής στην ελαιοκαλλιέργεια της Χαλκιδικής, την συγκρότηση ολοκληρωμένου σχεδιασμού οικονομικών αποτιμήσεων ζημιών στον πρωτογενή τομέα, αλλά και ενημέρωση για το αν στο Στρατηγικό Σχέδιο της νέας ΚΑΠ που κατέθεσε η χώρα μας, περιλαμβάνεται η προστασία της ελαιοκαλλιέργειας από μη ασφαλιστικά καλυπτόμενα ζημιογόνα αίτια.

Επίσης ενημέρωσε, ότι με την έναρξη των εργασιών τηςΒουλής κατά τη νέα περίοδο, θα προβεί σε νέο κύκλο επαφών αλλά και κοινοβουλευτικών παρεμβάσεων.