Ποιος θα κόψει το επικίνδυνο δέντρο στο Πευκοχώρι; Ποιος είναι υπεύθυνος γι’αυτό, διερωτάται μία κυρία της οποίας το σπίτι βρίσκεται στο σημείο όπου ένα δέντρο είναι περικυκλωμένο από καλώδια και σύρματα του ΔΕΔΔΗΕ.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Xalkidikipolitiki για λόγους ασφαλείας η ίδια κάνει έκκληση προς κάθε αρμόδια υπηρεσία να φροντίσει για το κλάδεμα του και το καθάρισμα του χώρου από τις πευκοβελόνες που κείτονται στο έδαφος.

Το δέντρο (πεύκο) σύμφωνα με την κάτοικο βρίσκεται στο Πευκοχώρι στη θέση “Λάκος” και δίπλα από το ξενοδοχείο “Miramlu” στα 30 μέτρα αριστερά. Έρχεται σε άμεση επαφή με  σύρματα του ΔΕΔΔΗΕ και ακουμπά τις οροφές των κατοικιών που βρίσκονται εκεί.

Η ίδια εκφράζει την ανησυχία της, καθώς όπως λέει «σε περίπτωση που εκδηλωθεί πυρκαγιά είτε από κεραυνό ή οτιδήποτε άλλο, υπάρχει άμεσος κίνδυνος για το συγκρότημα των κατοικιών που βρίσκονται πλησίον αυτού» και ζητάει: «οι αρμόδιες υπηρεσίες να προβούν  άμεσα στην κοπή και το καθάρισμα του χώρου από της πευκοβελόνες που κείτονται στο έδαφος ώστε να αποφευχθεί τυχόν κίνδυνος μεγάλης καταστροφής από μία πυρκαγιά».

φωτο αρχείου