Σήμερα Τετάρτη 30/8/23 υπήρξε συνάντηση εκπροσώπων Αγροτικών Συνεταιρισμών και Αγροτικών Συλλόγων της Χαλκιδικής στο Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης ΕΒΕΘ με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Αυγενάκη, τον Υφυπουργό κ. Σταμενίτη, τους Γενικούς Γραμματείς του ΥΠΑΑΤ και τον πρόεδρο του ΕΛΓΑ κ. Λυκουρέντζο στη Θεσσαλονίκη με θέμα την ακαρπία της ελιάς και την αποζημίωση των αγροτών.

Στον διάλογο που ακολούθησε τέθηκαν από την μεριά των Αγροτικών Συνεταιρισμών τα ερωτήματα και οι προβληματισμοί για την Ακαρπία στην Πράσινη ελιά Χαλκιδικής και για το κόστος παραγωγής.

Όπως τονίζει ο Αγροτικός Σύλλογος Ορμύλιας, η απάντηση που έλαβαν οι αγροτικοί φορείς ήταν ότι έχει συνταχθεί επιστολή προς την Ευρωπαϊκή Ένωση για αποζημίωση στις Δενδρώδεις καλλιέργειες που συμπεριλαμβάνει και την ελιά Χαλκιδικής ώστε να διατεθούν κονδύλια για την αποζημίωση των Αγροτών.

Παράλληλα, σε ανακοίνωση του Συλλόγου, τονίζεται ότι οι προσπάθειες δεν θα σταματήσουν μέχρι να ικανοποιηθούν τα δίκαια αιτήματα των αγροτών.