Υψηλός είναι σήμερα Σάββατο 2 Σεπτεμβρίου ο κίνδυνος πυρκαγιάς για τη βορειοανατολική Χαλκιδική και το Άγιον Όρος, σύμφωνα με τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας.

Για την προστασία της περιοχής, απαγορεύεται από τις 08:00 έως τις 20:00, η κυκλοφορία πεζών και τροχοφόρων κάθε είδους, στον δήμο Αριστοτέλη, στην Κομίτσα μέχρι την Ουρανούπολη και στις περιοχές Τσάμια Στρατωνίκης – Φυσώκα – Σκοπευτήριο Στρατωνίου.

Παράλληλα, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως το κάψιμο ξερών χόρτων, τη χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες όπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης, υπαίθριες ψησταριές, το κάπνισμα μελισσών, τη ρίψη αναμμένων τσιγάρων κ.ά.

Ακόμη, σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά, οι πολίτες παρακαλούνται να ειδοποιήσουν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199.

Πηγή: ΕΡΤ