Εκατοντάδες ακίνητα πλειστηριάζονται το επόμενο δίμηνο, με αρκετά από αυτά να ανήκουν σε επώνυμα πρόσωπα και επιχειρηματίες που διάφορους λόγους χάνουν τις περιουσίες τους

Ένα από αυτά που ξεχωρίζει είναι το ακίνητο του Πρόδρομου Εμφιετζόγλου του ισχυρού άνδρα του κατασκευαστικού ομίλου Μηχανική που «έπεσε» σαν τραπουλόχαρτο αφήνοντας χρέη εκατομμυρίων την προηγούμενη δεκαετία. Συγκεκριμένα στις 8 Νοεμβρίου θα χτυπήσει το σφυρί για την κατοικία – μουσείο που βρίσκεται στα Ανάβρυτα Αμαρουσίου, με επισπεύδουσα την Cepal και με τιμή εκκίνησης 6.792.000 ευρώ.

Η πολυτελής έπαυλη η οποία αποτελείται από εννέα κτιριακά συγκροτήματα βρίσκεται σε μία έκταση 60 στρεμμάτων σε ένα λόφο στο Μαρούσι, δίπλα από τα Ανάβρυτα. Σε αυτήν περιλαμβάνονται πολιτιστικά κτίρια με εκθεσιακούς χώρους, εκθετήρια έργων τέχνης και εικαστικών έργων, γραφεία, μια μονοκατοικία-βίλλα και βοηθητικά κτίρια.

Το 2008 μάλιστα ολοκληρώθηκε και η ανέγερση του κτιρίου της νέας πινακοθήκης εμβαδού 2.000 τετραγωνικών μέτρων. Στο εσωτερικό του φιλοξενούνται πάνω από 700 έργα τέχνης Ελλήνων δημιουργών. Το πολυτιμότερο εξ αυτων πιθανολογείται ότι είναι το «κρυφό σχολείο» του Νικόλαου Γύζη, το οποίο ο Πρόδρομος Εμφιετζόγλου απέκτησε το 1993 έναντι 187, 5 εκατομμυρίων δραχμών.

πηγή: ΟΤ