Την άρση απαγόρευσης κολύμβησης στην ακτή της Αγ. Βαρβάρας Νικήτης αποφάσισε η Περιφερειακή Ενότητα Χαλκιδικής μετά την έκδοση αποτελεσμάτων από τις δειγματοληψίες που ελήφθησαν και στάλθηκαν προς εξέταση.

Ελεύθερα θα μπορούν να κολυμπούν πλέον οι λουόμενοι στην παραλία της Νικήτης και συγκεκριμένα στην περιοχή Αγ. Βαρβάρας που στα τέλη Αυγούστου έλαβε απαγορευτικό λόγω ακαταλληλότητας των θαλάσσιων υδάτων. Η κινητοποίηση των αρχών, της αντιπεριφέρειας και του δήμου ήταν άμεση ώστε να διαπιστωθεί περί τίνος πρόκειται και σε ποιο βαθμό έχει υπάρξει θαλάσσια ρύπανση. Η απαγόρευση είχε επιβληθεί στις 24 Αυγούστου, ενώ είχαν προηγηθεί στις 28-7-2023 και 9-8-2023 μικροβιολογικές αναλύσεις θαλάσσιων υδάτων τα οποία βρέθηκαν εκτός ορίων και κατέστησαν την παραλία ακατάλληλη για κολύμβηση. Μάλιστα ο δήμος Σιθωνίας κλήθηκε να τοποθετήσει και την ανάλογη σήμανση απαγόρευσης.

Οι δειγματοληψίες που ελήφθησαν στις 28-8-2023 στην εν λόγω περιοχή, το σύνολο των οποίων είναι εντός των ορίων που θέτει η κείμενη νομοθεσία, επαναφέρουν την ομαλότητα στη Νικήτη και τους λουόμενους στην παραλία Αγ. Βαρβάρας. Η ΠΕΧ ήδη ζήτησε από τη δημοτική αρχή Σιθωνίας να απομακρύνει τη σήμανση απαγόρευσης ενώ ανάλογη ενημέρωση έλαβε και το Λιμενικό όσον αφορά τις δικές του ενέργειες.