Στην αγκαλιά της υπέροχης φύσης του Χολομώντα και με θέα τον Άθωνα και τον Σιγγιτικό κόλπο, βρίσκεται η “Ψηλή Ράχη,” μία παραδοσιακή ταβέρνα που φέρνει στο προσκήνιο την αγνή γεύση της Χαλκιδικιώτικης κουζίνας.

Πρόκειται για μία οικογενειακή επιχείρηση που συνδυάζει την παράδοση και τη φύση, προσφέροντας έναν ειδυλλιακό προορισμό σε ένα από τα πιο μαγευτικά και παρθένα φυσικά περιβάλλοντα, όχι μόνο της Χαλκιδικής, αλλά και ολόκληρης της βορείου Ελλάδας. Παράλληλα αυτό που δημιουργεί την απόλυτη παραδοσιακή ατμόσφαιρα είναι ο χώρος της ταβέρνας, που είναι κατασκευασμένος από πέτρα, δίνοντας έτσι την αίσθηση ενός αυθεντικού ορεινού καταφυγίου.

Ο χώρος αποτελείται από ένα καφέ-μπαρ, όπου ο επισκέπτης μπορεί να απολαύσει διάφορα είδη καφέ, παγωτών και γλυκών. Ωστόσο, αυτά που κάνουν διάσημη τη “Ψηλή Ράχη” είναι τα εκλεκτά και αγνά ψητά κρέατα. «Εδώ, σερβίρουμε παραδοσιακά εδέσματα, σούβλες από κοκορέτσι, αρνί, και ψητά της ώρας, από ντόπια κρέατα, στα κάρβουνα. Ειδικά τον χειμώνα, δίπλα στο τζάκι, είναι πολύ γραφικά καθώς σερβίρουμε αγριογούρουνο και ζαρκάδι, πάντα συνοδευόμενα από εκλεκτό χύμα κρασί παραγωγής μας», αναφέρει στο Xalkidiki Politiki, ο κ. Γιώργος Γιωρούδης, ο άνθρωπος που λειτουργεί εδώ και αρκετά χρόνια την ταβέρνα.

Στην Ψηλή Ράχη ένα είναι σίγουρο, ο επισκέπτης βιώνει μια αξέχαστη εμπειρία που συνδυάζει τη γαστρονομική απόλαυση, με την ομορφιά της φύσης. Είτε αποφασίσει να επισκεφθεί την “Ψηλή Ράχη” την χειμερινή περίοδο, είτε το καλοκαίρι, ο επισκέπτης συντονίζεται αμέσως με την εποχή, είτε με το χιονισμένο τοπίο των παρυφών του Χολομώντα, είτε με τις ζεστές μέρες της Άνοιξης και του Καλοκαιριού. Παράλληλα, ο μαγευτικός Ταξιάρχης αποτελεί ιδανικό προορισμό για περιπατητές, φυσιολάτρες, αλλά και οικογένειες που θέλουν να ανακαλύψουν τον φυσικό πλούτο της περιοχής.

Στην “Ψηλή Ράχη,” η φύση συναντά τη γαστρονομία, και αυτή η μαγική συνύπαρξη δημιουργεί μια απόλυτα ελληνική εμπειρία. Για όσους αναζητούν μια κοντινή απόδραση από τη Θεσσαλονίκη, η “Ψηλή Ράχη” είναι η ιδανική επιλογή. Εδώ θα βρείτε τον ορεινό παράδεισο που πάντα ονειρευόσασταν. Το μόνο που μένει είναι να κλείσετε την επόμενη απόδρασή σας και να αφεθείτε σε αυτήν την ανεπανάληπτη εμπειρία!

Το κατάστημα λειτουργεί καθημερινά και δέχεται δεξιώσεις, γάμους και βαπτίσεις. Εμείς φεύγοντας σας προτείνουμε να πάρετε μαζί σας λίγο αγριογούρουνο, χύμα κρασί και διάφορες ποικιλίες μελιού, όπως από θυμάρι, πορτοκάλια, λεμονιά και ανθόμελο.