Αξιωματικός του Εμπορικού Ναυτικού, ελεύθερος επαγγελματίας και 33 ετών, ο Μάντις Αμανατίδης είναι υποψήφιος Τοπικός Σύμβουλος Ν. Μουδανιών, με τον συνδυασμό «Ν. Προποντίδα-Σύγχρονος Δήμος», του Μανώλη Καρρά.

Πείτε μας δυο λόγια για τον εαυτό σας

Ζω και εργάζομαι στον δήμο Ν. Προποντίδας και προέρχομαι από οικογένεια παλιννοστούντων της Γεωργίας. Φοίτησα στην Ακαδημία Εμπορικού Ναυτικού στη Νέα Μηχανιώνα και εργάζομαι ως Αξιωματικός στο Εμπορικό Ναυτικό. Παράλληλα είμαι και ελεύθερος επαγγελματίας διατηρώντας εμπορικό κατάστημα, παλαιότερα κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος. Είμαι έγγαμος και πιστεύω στον θεσμό της οικογένειας.

 

Γιατί επιλέξατε να ασχοληθείτε με την αυτοδιοίκηση και τον δήμο;

Ανέκαθεν μου άρεσε να ασχολούμαι με τα κοινά αλλά δεν είχα πάντα τον απαιτούμενο χρόνο. Βοηθούσα ανθρώπους με όποιον τρόπο μπορούσα και όπου με χρειάζονταν. Σήμερα βλέπω πιο καθαρά κάποια προβλήματα που έχουν σχέση με την αυτοδιοίκηση και αφορούν ταυτόχρονα τους ελεύθερους επαγγελματίες. Έζησα από κοντά τις δυσκολίες του να έχεις και να διαχειρίζεσαι μια επιχείρηση εκεί, όπου συχνά η πολιτεία έχει κενά και δεν σε βοηθάει.

 

Ποιο είναι το όραμά σας για τον τόπο;

Η Ν. Προποντίδα είναι ένας δήμος που έχει ανάπτυξη και πολύ καλές προοπτικές. Η διοίκηση του δήμου κάνει σοβαρό έργο. Το δικό μου όραμα αφορά το λιμάνι των Ν. Μουδανιών. Πιστεύω ότι μπορούμε να το αξιοποιήσουμε ακόμη περισσότερο, και εκτός του εμπορικού του χαρακτήρα να το κάνουμε και τουριστικό, στον βαθμό που υπάρχουν οι υποδομές. Έτσι θα φέρουμε ακόμη περισσότερο κόσμο στην περιοχή.

 

Ποια στοιχεία πιστεύετε ότι συγκεντρώνετε στο πρόσωπό σας για να ψηφίσει ο συνδημότης σας;

Θεωρώ ότι λόγω του νεαρού της ηλικίας μου έχω όρεξη για δουλειά και τρέξιμο όπου απαιτείται. Επίσης η επαγγελματική μου ενασχόληση με τον χώρο της εστίασης μου δίνει εμπειρία σε πολλά θέματα που αφορούν τους ελεύθερους επαγγελματίες. Και για τις λιμενικές υποδομές επίσης έχω αρκετές γνώσεις.

 

Γιατί αποφασίσατε να συστρατευτείτε με τον Μανώλη Καρρά;

Ο δήμαρχος μέχρι σήμερα έχει κάνει πολύ καλή δουλειά στον δήμο, Γνωρίζω από προσωπική εμπειρία ότι βοηθάει όλες τις ομάδες δημοτών και τους ελεύθερους επαγγελματίες που αντιμετωπίζουν προβλήματα. Έχει στηρίξει τον κλάδο, και έχει συμβάλλει σε όλους τους τομείς.