Για τα μεγάλα και οραματικά έργα του δήμου Ν. Προποντίδας μίλησε ο δήμαρχος Μανώλης Καρράς, στη Σουζάνα Καζάκα και στην εκπομπή «Με Καθαρή Ματιά». Ο δήμαρχος εξήγησε ότι ένα μεγάλο ποσό των διατιθέμενων κονδυλίων κατευθύνεται στο έργο ενοποίησης του παραλιακού μετώπου του δήμου. Σύμφωνα με τον κ. Καρρά, το έργο εκτελείται τμηματικά λόγω των τμηματικών αδειοδοτήσεων  και οι παρεμβάσεις γίνονται επίσης ανά περιοχή.

Αυτή τη στιγμή όπως είπε υλοποιούνται 23 τεχνικά έργα σε όλο το μέτωπο, που καταργεί τις ιρλανδικές διαβάσεις, εννέα από αυτά γίνονται στα Ν. Πλάγια, και όλα μαζί διασφαλίζουν την αντιπλημμυρική προστασία των οδών και την ασφαλή διέλευση των οχημάτων.

«Δεν υπάρχει κομμάτι σε όλο το μέτωπο που να μην έχει προγραμματιστεί ή ήδη να εκτελεστεί και να εκτελείται έργο», τόνισε. Ειδικότερα για τις δυσκολίες στη Ν. Ποτίδαια, λύση δίνει η ίδια η αδειοδότηση αντιμετώπισης της διάβρωσης ακτών που προβλέπει παρέμβαση στα 15 μέτρα μέσα στη θάλασσα, ενώ στη διώρυγα προβλέπεται κατασκευή πεζογέφυρας αφού κι εκεί μελετάται, μαζί με την αρχαιολογική υπηρεσία, έργο κατά της διάβρωσης.

Ο δήμαρχος βάζοντας ψηλά τον πήχη του τουριστικού προϊόντος στον δήμο, στοχεύει στην προβολή της Ν. Προποντίδας πολύ περισσότερο και διευρυμένα όταν θα ολοκληρωθούν τα έργα αυτά. Μάλιστα αποδίδει την έλευση κόσμου και επισκεπτών στα Ν. Μουδανιά, στο έργο ανάπλασης της παραλίας της κωμόπολης. Το ίδιο συμβαίνει και στη Ν. Ηράκλεια όπως λέει ο κ. Καρράς.

Ο δήμαρχος μίλησε επίσης για τα μεγάλα έργα που λύνουν προβλήματα ύδρευσης, άρδευσης και αποχέτευσης, για θέματα καθημερινότητας αλλά και κοινωνικής πολιτικής. Αναφέρθηκε επίσης στις δράσεις πολιτισμού, παιδείας και εθελοντισμού.

Τέλος ο κ. Καρράς μίλησε για την υποψηφιότητά του και το ψηφοδέλτιο του συνδυασμού «Ν. Προποντίδα – Σύγχρονος Δήμος». Το γεγονός μάλιστα ότι κατέρχονται μόλις δύο συνδυασμοί στις εκλογές για τον δήμο, ο δικός του και της Λαϊκής Συσπείρωσης, κρύβει μεγαλύτερη ευθύνη και ορθή συμπεριφορά, όπως ξεκαθάρισε ο κ. Καρράς.