Μια μητέρα 14χρονου παιδιού παλεύει απεγνωσμένα εδώ και τρία χρόνια να κάνει τον γιο της Έλληνα, Ο μικρός Ραφαήλ γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Ελλάδα, μιλάει μόνο Ελληνικά και βαφτίστηκε Έλληνας. Οι γονείς του κατάγονται από το Μαρόκο.

Ήρθαν μαζί στην Ελλάδα, καθόλα νόμιμα, βγάζοντας τα προβλεπόμενα χαρτιά και όλες τις άδειες παραμονής. Λίγο μετά τη γέννηση του Ραφαήλ, χώρισαν και έπειτα από καιρό την επιμέλεια απέκτησε η μητέρα του παιδιού, που στο μεταξύ ξαναπαντρεύτηκε Έλληνα και απέκτησε άλλα δύο παιδιά.

Ωστόσο, στο χαοτικό και δαιδαλώδες ελληνικό δημόσιο, ο νεαρός Ραφαήλ… δεν υπάρχει πουθενά. Δεν έχει αυτή τη στιγμή άδεια παραμονής, και σύμφωνα με το νόμο πρέπει να μεταβεί στο Μαρόκο (όπου δεν γνωρίζει καν τους συγγενείς του, γιαγιά, παππού, κλπ) και χωρίς να μιλάει τη γλώσσα, να περιμένει πρόσκληση από τη μητέρα του ώστε να εισέλθει εκ νέου νόμιμα στη χώρα. Κάτι τέτοιοι φαντάζει αδιανόητο για το παιδί, που λόγω αυτής της κατάστασης έχει καταρρακωθεί ψυχολογικά.

Οι επιλογές για τον 14χρονο Ραφαήλ είναι ελάχιστες. Εκτός του ότι πηγαίνει στο σχολείο, όλα τα άλλα αποκλείονται από τη ζωή του αυτομάτως. Το χειρότερο, δεν νομιμοποιείται να παίξει ποδόσφαιρο στην ακαδημία, κάτι που είναι η αγαπημένη του δραστηριότητα. Μάλιστα, βαθιά λυπημένος και απογοητευμένος είπε χαρακτηριστικά στη μητέρα του «Μαμά σκότωσα το όνειρό μου». Μια φράση που η μητέρα του παιδιού φέρει βαρέως.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Άννα Ορφανίδου έχει κάνει όλα τα χαρτιά και έδωσε εξετάσεις για πολιτογράφηση, αναμένοντας την ιθαγένεια.