Με σπουδαία νίκη 14-11 επί της Ολλανδίας, άρχισε η εθνική υδατοσφαίρισης νέων γυναικών τις υποχρεώσεις της στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κ20, που διεξάγεται στην Κοΐμπρα της Πορτογαλίας. Το συγκρότημα της Ευτυχίας Καραγιάννη έδειξε ότι δικαίως θεωρείται μεταξύ των φαβορί για ένα μετάλλιο και έκανε αποφασιστικό βήμα για την κατάληψη μίας εκ των πρώτων δύο θέσεων του 1ου ομίλου, που δίνουν το απευθείας εισιτήριο για τα προημιτελικά της διοργάνωσης.

Η ελληνική ομάδα πήρε από το ξεκίνημα το προβάδισμα και ισοφαρίστηκε μόνο μία φορά (3-3 στις αρχές της δεύτερης περιόδου). Με πολλές λύσεις στην επίθεση και κορυφαία τη Στεφανία Σάντα (πέντε γκολ), αλλά και αρκετά καλή άμυνα, η εθνική ξέφυγε 11-7 λίγο πριν το τέλος του τρίτου οκταλέπτου και συντήρησε τη διαφορά ως το τέλος.

Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα συνεχίζει αύριο (9/9, 20:30) με ένα θεωρητικά πιο εύκολο παιχνίδι, απέναντι στη Βραζιλία, πριν αντιμετωπίσει την Κυριακή (10/9, 17:30) την κάτοχο του τίτλου Ισπανία.

Τα οκτάλεπτα (με πρώτη την τυπικά γηπεδούχο Ολλανδία): 2-3, 2-4, 4-5, 3-2

ΟΛΛΑΝΔΙΑ: Κάιζερ, Ντε Φράις 5, Ντε Κλέερ 2, Φαν ντερ Φέεν, Ρούκεβις 2, Φαν ντε Χάιν, Σλοτ, Ντεν Οουντεν, Φουρντάουβ 2, Μουλχάουτσεν, Λόχτενς, Χριστοδούλου-Οουτ, Γκόρτερ
ΕΛΛΑΔΑ: Μαυρωτά, Σάντα 5, Σιούτη 1, Μουστακαρία 1, Τορνάρου 2, Κουρέτα 2, Χαλδαίου, Τριχά 2, Καραμπέτσου, Αγγελίδη 1, Κωνσταντοπούλου, Καλαϊτζή, Ανδρεάδη

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ