Το όραμά του για τον Δήμο Αριστοτέλη, αλλά και τους υποψηφίους που θα στελεχώσουν το ψηφοδέλτιο του συνδυασμού “Ανασυγκρότηση”, παρουσίασε ο επικεφαλής και υποψήφιος Δήμαρχος Μιχάλης Βλαχόπουλος.

Η παρουσίαση έλαβε χώρα στο Πάρκο Αριστοτέλη στα Στάγειρα, έναν χώρο εμπνευσμένο, που υλοποιήθηκε από τη διοίκηση του κ. Βλαχόπουλου επί δημαρχίας του στον Δήμο Σταγείρων-Ακάνθου.

Κατά την ομιλία του ο κ. Βλαχόπουλος αναφέρθηκε στους βασικούς στόχους που έχουν θέσει οι υποψήφιοι του ψηφοδελτίου και οι οποίοι τους ένωσαν σε έναν κοινό αγώνα. Για την παράταξή του κύρια είναι η επιδίωξη της αξιοποίησης των φυσικών πόρων, η οποία με τη σειρά της θα αποδώσει και αντίστοιχα οφέλη στην κοινωνία.

Όπως πρεσβεύει ο συνδυασμός του κ. Βλαχόπουλου προϋπόθεση για την ανάπτυξη, είναι η οργάνωση των υπηρεσιών του Δήμου και συγκεκριμένα η αξιοποίηση όλου του ανθρώπινου δυναμικού, όλων των εκλεγμένων αλλά και αυτών που δεν θα εκλεγούν, αλλά που πίστεψαν και συμμετέχουν σε αυτή την προσπάθεια.

Με σύνθημα «εμείς ξέρουμε, εμείς μπορούμε και όταν λέμε ανασυγκρότηση το εννοούμε», έγινε αναφορά σε μία σειρά διοικητικών αλλαγών που θα οδηγήσουν στην ανάπτυξη της περιοχής. Η ανασυγκρότηση αφορά αρχικά στην αξιοποίηση και την ουσιαστική συμμετοχή των τοπικών συμβουλίων, στο νοικοκύρεμα των οικονομικών του Δήμου και των δημοτικών επιχειρήσεων και στη συντήρηση και ενίσχυση του τεχνολογικού εξοπλισμού. Στο πλαίσιο αυτό, ο κ. Βλαχόπουλος αναφέρθηκε σε μία σειρά μέτρων που προτίθεται να λάβει, όπως είναι η θεσμοθέτηση ενός τοπικού υπερσυμβουλίου που θα αποτελείται από όλα τα τοπικά συμβούλια και το οποίο θα συναποφασίζει για τα δημόσια έργα, καθώς και η τοποθέτηση των Αντιδημάρχων ανά τομέα και όχι ανά Περιφέρεια, με μοναδική εξαίρεση την Αμμουλιανή λόγω της ιδιαιτερότητάς της. Παράλληλα αναφέρθηκε και στην ανάγκη σύνδεσης των οικονομικών όλων των δημοτικών επιχειρήσεων.

Ψίχουλα τα μεταλλευτικά τέλη που αποδίδει το κράτος στην περιοχή

Στην ομιλία του, ο υποψήφιος Δήμαρχος αναφέρθηκε και στο μείζον ζήτημα της μεγάλης μεταλλευτικής δραστηριότητας στην περιοχή. Όπως χαρακτηριστικά τόνισε «ο Δήμος δεν υποκαθιστά το κράτος, δεν βγάζει άδειες και δεν είναι επιθεώρηση μεταλλείων. Οι εταιρείες οφείλουν να σέβονται το φυσικό περιβάλλον αλλά και τους ανθρώπους που κατοικούν», ενώ αναφέρθηκε και στην ανάγκη απόδοσης μεγαλύτερου μέρους των μεταλλευτικών τελών στον Δήμο έναντι του κράτους, ένα ζήτημα για το οποίο αναμένεται να «δοθεί μάχη». Πρόθεση του κ. Βλαχόπουλου είναι τα έσοδα από τα τέλη να αποδοθούν στα χωριά των μεταλλωρύχων.

Στη διάρκεια της προεκλογικής του ομιλίας, ο υποψήφιος δήμαρχος αναφέρθηκε σε έναν επιπλέον άξονα, αυτόν της ενίσχυσης του τουρισμού. Σύμφωνα με τον κ. Βλαχόπουλο, σε μία τέτοια προσπάθεια θα συνδράμει ο Δήμος μέσω της ενίσχυσης προτάσεων επαγγελματιών του τουρισμού. Παράλληλα, χαρακτήρισε αποτελεσματικότερη την στελέχωση της υφιστάμενης επιτροπής τουρισμού από επαγγελματίες του τουριστικού τομέα με επικεφαλής τον Αντιδήμαρχο της Αμμουλιανής. Επιπρόσθετα αναφέρθηκε στην άμεση σύνδεση της τουριστικής ανάπτυξης με τις υποδομές του Δήμου, επικρίνοντας παράλληλα την περιφερειακή αρχή για  την έλλειψη έργων στην περιοχή, φέρνοντας ως παράδειγμα το ημιτελές λιμάνι της Ουρανούπολης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το παρών στην εκδήλωση έδωσαν ο πρώην βουλευτής Χαλκιδικής κ. Γιώργος Βαγιωνάς, ενώ μήνυμα στήριξης απέστειλε και ο βουλευτής Χαλκιδικής Απόστολος Πάνας. Από την πλευρά του ο κ. Βλαχόπουλος ευχαρίστησε τον κ. Καρρά,  και ευχαρίστησε ξεχωριστά τους Γιώργο Λαμπράκη και Βασίλη Μοσχόπουλο για τη συμβολή τους στη συγκρότηση του ψηφοδελτίου.