Στην Τουρκία διακινείται η φωτογραφία και τα στοιχεία ταυτότητας των έξι νεκρών από τους πυροβολισμούς στη Λούτσα, με τις πληροφορίες να κάνουν λόγο για γνωστούς ποινικούς στη γείτονα χώρα.

Η τουρκική Milliyet έδωσε στη δημοσιότητα τα στοιχεία των θυμάτων των πυροβολισμών στη Λούτσα, σημειώνοντας πως είναι μέλη συμμορίας του διαβόητου Barıs Boyun, που κατηγορείται για σωρεία εγκλημάτων.

Γίνεται λόγος για στενούς συνεργάτες του εγκληματία και σημειώνεται πως για ορισμένους εξ αυτών έχει επιβεβαιωθεί η ταυτότητά τους και από τα στοιχεία DNA, κάτι που δεν έχει γίνει γνωστό στην Ελλάδα.

Πρόκειται, σύμφωνα με το τουρκικό μέσο για τους: Doruk Ersu Buyuktunc, Abdurrahman Tekru, Omer Kanza, Ozan Kaan Tozlu, Barıs Cagan και Burak Tahmaz.

Ο Buyuktunc, ειδικότερα, είχε εκτίσει και ποινή φυλάκισης στην Ιταλία – δεν διευκρινίζεται για τι είδους έγκλημα – και είχε διαφύγει από τις τουρκικές αρχές ύστερα από καταδίωξη. Μετά από κάποιο διάστημα φαίνεται ότι πέρασε παράνομα στην Ελλάδα.

Η εγκληματική ομάδα του Barıs Boyun, η οποία εδρεύει στην Ιταλία και είναι γνωστή κυρίως στην Κωνσταντινούπολη για τις συμμορίες εκτελεστών με μοτοσικλέτες, είχε δεχθεί και στο παρελθόν επιθέσεις στο εξωτερικό, αναφέρεται. Συγκεκριμένα, γίνεται λόγος για δολοφονίες σε Γεωργία και Γαλλία.

πηγή lifo