Την επιλογή του ονόματος Ανασυγκρότηση για τον συνδυασμό του εξηγεί υποψήφιος δήμαρχος Αριστοτέλη Μιχάλης Βλαχόπουλος, ξετυλίγοντας παράλληλα τον στόχο και μέρος του προγράμματος του συνδυασμού. Όπως αναφέρει, ο δήμος απέτυχε σε πολλούς τομείς της διοίκησης κάτι που πρέπει να αλλάξει, μέσα από μια ριζική ανασυγκρότηση.

Ο υποψήφιος δήμαρχος αναφέρθηκε στα έργα που είναι σε αναμονή και δεν έχουν ολοκληρωθεί ως τώρα, ενώ είναι ζωτικής σημασίας. Υποστήριξε ότι είναι αδιανόητο να μην υπάρχει αστυνομικό τμήμα στην Ιερισσό, όπως επίσης και να βαραίνουν τον δήμο έργα σαν το λιμάνι Ουρανούπολης, ή ο δρόμος Ιερισσού Τρυπητής. που ανήκουν στην Περιφέρεια. “Εγώ θα βάλω ταμπέλα σε κάθε δρόμο, έργο και λακκούβα, που θα λέει ότι δεν ανήκει στον δήμο’, τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Βλαχόπουλος.

Ακόμη ο ίδιος μίλησε για τα οικονομικά του δήμου, τα μεταλλευτικά τέλη, και την προοπτική επέκτασης των οικισμών.

«Με τη σημερινή του οργάνωση ο δήμος δεν μπορεί να εξυπηρετήσει τους πολίτες. Οι σωστοί άνθρωποι πρέπει να τοποθετηθούν στις σωστές θέσεις, από πλευράς προσωπικού. Ακόμη, ο εξοπλισμός του δήμου είναι σε κακή κατάσταση καθώς δεν γίνεται η στοιχειώδης πρωτογενής συντήρηση. Είναι κάτι που είχα οργανώσει στον δήμο, με όλα τα απορριμματοφόρα να συντηρούνται και να καθορίζονται. Η εικόνα σήμερα είναι αντιτουριστική και δεν αξίζει στους δημότες. Θα γίνουν προσλήψεις, αλλιώς και συμβάσεις με εξωτερικούς συνεργάτες. Μέσα στην οργάνωση του δήμου είναι και η συνεργασία με εξωτερικά γραφεία. Την ίδια στιγμή πρέπει να αξιοποιήσεις όλους τους ανθρώπους που εκλέγονται», τονίζει ο κ. Βλαχόπουλος.