Φωτογραφεία Αρχείου

Νέο περιστατικό κακοποίησης ζώου κατήγγειλε σύλλογος εθελοντών στα Χανιά καθώς άγνωστοι έριξαν καυστικό υγρό σε αδέσποτο σκύλο.

Σύμφωνα με ανάρτηση του Συλλόγου Εθελοντών «Η προστασία των ζώων» στο facebook, o αδέσποτος σκύλος εντοπίστηκε να περιφέρεται με μία τεράστια, μολυσμένη πληγή στην πλάτη του από καυστικό υγρό.

«Σήμερα το τσόου τσόου που περιφερόταν σε κακή κατάσταση, αλλά δεν το αναγνώρισε κανείς, μεταφέρθηκε μέσω του Δήμου στο κτηνιατρείο Ξανθουδακη γιατί είχε μια τεράστια πληγή με σκουλήκια στην πλάτη. Από την εξέταση διαπιστώθηκε ότι ήταν ένα τεράστιο έγκαυμα που προκλήθηκε από καυστικό υγρό. Το ζώο χρειάζεται αλλαγές και κτηνιατρική παρακολούθηση μέχρι να επουλωθεί η πληγή του. Είναι αρνητικό σε καλαζάρ, οι αιματολογικές και βιοχημικές εξετάσεις του είναι πολύ καλές, είναι αστείρωτο αρσενικό, χωρίς τσιπ, περίπου 5 ετών» αναφέρει στην ανάρτησή του ο σύλλογος παραθέτοντας και σχετικές φωτογραφίες.

Πρόσθεσε, δε, ότι ο αδέσποτος σκύλος «δεν μπορεί να γυρίσει στο δρόμο και ψάχνουμε φιλοξενία καθώς δεν υπάρχει κάποιος εθελοντής που να μπορεί να το αναλάβει, λόγω μεγάλου αριθμού ζώων».

Πηγή: lifo.gr