Φωτογραφία Αρχείου

Δύο νέα κρούσματα σαλμονέλας καταγράφηκαν στη Θεσσαλία, ανακοίνωσε η Ειρήνη Αγαπηδάκη.

Κατά τη διάρκεια της τακτικής ενημέρωσης του Συντονιστικού Κέντρου Επιχειρήσεων, η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας ανακοίνωσε τα νεότερα στοιχεία για τις λοιμώξεις που εντοπίζονται στη Θεσσαλία μετά τις καταστροφικές πλημμύρες που προκάλεσε η κακοκαιρία Daniel.

Η κ. Αγαπηδάκη έκανε αναφοράς σε δύο νέα κρούσματα σαλμονέλας, σε παιδιατρικούς ασθενείς του νοσοκομείου της Λάρισας. «Για τα περιστατικά γίνεται περαιτέρω διερεύνηση», συμπλήρωσε.

Παράλληλα, στη Θεσσαλία καταγράφηκαν 53 νέες περιπτώσεις γαστρεντερίτιδας και 66 λοιμώξεων του αναπνευστικού. Συνολικά, έως τώρα, τα κρούσματα γαστρεντερίτιδας ανέρχονται σε 234 και τα περιστατικά λοιμώξεων του αναπνευστικού έφτασαν τα 254.

Γαστρεντερίτιδα: Σε ποιες περιοχές παρατηρήθηκαν συρροές

Η Ειρήνη Αγαπηδάκη αναφέρθηκε και σε δύο περιοχές στις οποίες καταγράφηκαν συρροές κρουσμάτων γαστρεντερίτιδας.

«Μια μικρή συρροή καταγράφηκε στο Κέντρο Υγείας Σκιάθου, που σήμερα φαίνεται να βαίνει μειούμενη. Υπάρχουν 12 ενεργά περιστατικά και η εργαστηριακή διερεύνηση που έγινε έδειξε ότι η συρροή δεν σχετίζεται με πλημμυρικά φαινόμενα, αλλά οφείλεται σε μετάδοση από άτομο σε άτομο και δεν εμπνέει ανησυχία», δήλωσε η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας.

Αντίστοιχη συρροή, συνέχισε, παρατηρήθηκε στους Σοφάδες, όπου σήμερα καταγράφηκαν επτά νέα κρούσματα γαστρεντερίτιδας. «Είναι υπό διερεύνηση και δεν παρατηρείται άλλη συρροή στις πληγείσες περιοχές της Θεσσαλίας», συμπλήρωσε η κ. Αγαπηδάκη.

Θεσσαλία: Οι νοσηλείες λόγω γαστρεντερίτιδας και λοιμώξεων του αναπνευστικού

Την ίδια ώρα, 15 άνθρωποι νοσηλεύονται στη Θεσσαλία λόγω γαστρεντερίτιδας, καθώς σήμερα έγιναν πέντε νέες εισαγωγές στη Λάρισα και τρεις στα Τρίκαλα.

Λόγω λοίμωξης του αναπνευστικού νοσηλεύονται συνολικά 13 άτομα, καθώς έγιναν επτά νέες εισαγωγές στη Λάρισα και μία στον Βόλο, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας.

πηγή lifo