Κανένα θέμα δεν τίθεται όσον αφορά τα νερά των περιοχών της Κασσάνδρας από την πλευρά του Θερμαϊκού, και την καταλληλόλητα κολύμβησης. Οι μετρήσεις από τις δειγματοληψίες του ΚΕΠΑΜΑΧ έδειξαν χαμηλά όρια σε μικροβιακό φορτίο, τόσο σε e.coli όσο και σε εντερόκοκκο.

Η λάσπη που μεταφέρθηκε από τον Πηνειό στις θάλασσες της Χαλκιδικής δεν απειλεί σε καμία περίπτωση τη δημόσια υγεία. Ενώ βρισκόμαστε ακόμη σε τουριστική περίοδο με εκατοντάδες ξένους τουρίστες να κατακλύζουν τα ξενοδοχεία του νομού Χαλκιδικής, έντονο προβληματισμό προκάλεσε δορυφορική εικόνα που έδειχνε την κίνηση των φερτών υλικών προς τις ακτές της χερσονήσου Κασσάνδρας στην πλευρά του Θερμαϊκού.

KEPAMAX KASSANDRA

Ωστόσο η κινητοποίηση της αυτοδιοίκησης ήταν άμεση, και από τον δήμο Κασσάνδρας ζητήθηκε να παρθεί δείγμα και να γίνουν εξετάσεις. Συγκεκριμένα το δείγμα που πάρθηκε την Πέμπτη 14 Σεπτεμβρίου από την ειδική ομάδα του Κέντρου, έδειξε ότι στο Ποσείδι και στη Σίβηρη είναι εξαιρετικής ποιότητας και ως προς τις δύο μικροβιολογικές παραμέτρους, ενώ στη Σίβηρη είναι καλής ποιότητας ως προς το E.Coli. Να σημειωθεί ότι στο Ποσείδι τα θαλάσσια ρεύματα έπαιξαν ρόλο στα μικρότερα νουμερα των μικροβιολογικών παραμέτρων.

«Οι δειγματοληψίες θα επαναληφθούν τις επόμενες μέρες και ως τα τέλη Σεπτεμβρίου για να βεβαιωθούμε ότι όλα βαίνουν καλώς», τονίζει ο διευθυντής του ΚΕΠΑΜΑΧ Δημήτρης Βλαχάκης. Σήμερα Δευτέρα πάρθηκαν δείγματα ανάλογα, από βορειότερα σημεία στη θάλασσα, από περιοχές του δήμου Ν. Προποντίδας.