Το ένα πίσω από το άλλο καταγγέλλονται και στη Χαλκιδική κρούσματα εξαπάτησης πολιτών από επιτήδειους που προσποιούνται οικεία τους πρόσωπα με ανάγκη νοσοκομειακής περίθαλψης που χρειάζονται λεφτά. Η συνήθης πρακτική είναι ένα άτομο να κλαίει με λυγμούς στο τηλέφωνο και να λέει ότι υπέστη έναν τραυματισμό και είναι στο νοσοκομείο. Ηλικιωμένα άτομα κυρίως πέφτουν στην παγίδα και δέχονται να δώσουν το χρηματικό ποσό.

Μάλιστα, στην Πιερία, και πιο συγκεκριμένα, από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Κατερίνης σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος αλλοδαπού άνδρα, καθώς όπως προέκυψε από την έρευνα, το μεσημέρι της 8ης Σεπτεμβρίου 2023, ενεργώντας με άγνωστους συνεργούς του, εξαπάτησαν ημεδαπή γυναίκα στην Πιερία. Συγκεκριμένα, της τηλεφώνησαν ισχυριζόμενοι ότι η κόρη της νοσηλεύεται σοβαρά τραυματισμένη και της ζήτησαν χρήματα δήθεν για
να χειρουργηθεί άμεσα. Και για να γίνουν περισσότεροι πειστικοί γυναίκα συνεργός τους προσποιήθηκε στο τηλέφωνο τη δήθεν τραυματισμένη κόρη της.
Στη συνέχεια η παθούσα τοποθέτησε σε σημείο που της υπέδειξαν το ποσό των 4.700 ευρώ, το οποίο παρέλαβε ο προαναφερόμενος άνδρας. Υπενθυμίζονται χρήσιμες συμβουλές προς τους πολίτες για την αποφυγή εξαπάτησης τους από επιτήδειους στον ακόλουθο σύνδεσμο της επίσημης ιστοσελίδας της Ελληνικής Αστυνομίας:
https://www.astynomia.gr/odigos-tou-politi/chrisimes-symvoules/eidikes-symvoules-gia apofygi-exapatisis-politon/