Μεγαλωμένη στα Νέα Μουδανιά, όπου κατοικεί μέχρι και σήμερα, η Ελένη Καλύβα είναι παντρεμένη, μητέρα ενός παιδιού, κάτοχος Διδακτορικού Διπλώματος του Τμήματος της Ιατρικής Σχολής Επιστημών Υγείας του Α.Π.Θ. με ειδίκευση στην δικαστική τοξικολογία. Υπηρετεί στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Θεσσαλονίκης. Σήμερα τη γνωρίζουμε και ως υποψήφια δημοτική σύμβουλο με τον συνδυασμό του Μανώλη Καρρά, «Ν. Προποντίδα – Σύγχρονος Δήμος».

Παρακολουθήστε σήμερα στις 20.00 στο κανάλι μας στο youtube

 

Για το επάγγελμά της, όπως έχει εξηγήσει στο παρελθόν, είναι απόλυτα συνειδητή επιλογή με σκοπό να βοηθάει τους ανθρώπους όσο το δυνατόν περισσότερο. «Όταν ήμουν μικρή η μέναμε κοντά στο περιφερειακό ιατρείο Ν. Μουδανιών. Συχνά έβλεπα άτομα από τροχαία ατυχήματα, ή άλλες αιτίες κι αναρωτιόμουν τι να τους έχει συμβεί. Ο πατέρας μου έφερνε εφημερίδες στο σπίτι και η περιγραφή των γεγονότων όπως εγκλήματα κ.α. μου κέντριζαν το ενδιαφέρον», περιγράφει η ίδια.

Η εργασία της αποσκοπεί στο να βοηθάει τα άτομα και τις οικογένειες όταν χρειάζονται τις γνώσεις της. Άλλωστε σήμερα στην ιατροδικαστική Υπηρεσία Θεσσαλονίκης, οι συνάδελφοί της και η ίδια καλύπτουν εδαφικά όλη την Κεντρική Μακεδονία.

Όπως θυμάται, στη Σάρτη όπου έκανε το αγροτικό της, ήταν η πρώτη μόνιμη γιατρός, που αγάπησε και αγκάλιασε ο κόσμος, κάνοντας σχέσης ζωής με πολλούς κατοίκους. Ακολούθησε η ειδικότητα στο ΑΠΘ, οι πρώτες θέσεις εργασίας και έπειτα ο πρώτος διορισμός στην Κέρκυρα. Είναι κάτοχος μεταπτυχιακού και διδακτορικού με ειδίκευση στην τοξικολογία.

Η κα. Καλύβα μιλά για τις αρχές που πήρε από την οικογένειά της, να βοηθάει και να αγαπάει τον κόσμο. «Ήρθε το πλήρωμα του χρόνου να βοηθήσω την καθημερινότητα των πολιτών, να τους ακούσω, να τους αφουγκραστώ», εξηγεί για την απόφασή της.

Οδηγός της, η οικογένειά της από όπου αντλεί όλη τη δύναμη και την αγάπη για τον συνάνθρωπο γενικότερα. Πιο συγκεκριμένα, στόχος είναι να αναλάβει ένα μέρος της Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής πρόνοιας του δήμου, εφόσον εκλεγεί, και μέσα από την ενίσχυση των δομών του δήμου, να καταφέρει να παρέχει βοήθεια σε γυναίκες, ή παιδιά που βιώνουν δύσκολες συνθήκες στη ζωή τους, ή κακοποιούνται.

Για τη σχέση της με τον δήμαρχο Μανώλη Καρρά αναφέρει ότι γνωρίζονται πολλά χρόνια και πιστεύει ότι με τα έργα του μπορεί να φτάσει ακόμη πιο ψηλά τον δήμο. «Είναι ανοιχτός σε προτάσεις και πιστεύω ότι μαζί όλοι στον συνδυασμό μπορούμε να κάνουμε τον δήμο καλύτερο. Ο τόπος μου είναι η μεγαλύτερη οικογένειά μου. Θέλω να πιστέψουν οι δημότες ότι έχω τον δυναμισμό να προσφέρω το καλύτερο», καταλήγει η κα. Καλύβα.