Ο Στυλιανός Ευσταθίου είναι υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με το ψηφοδέλτιο του Μανώλη Καρρά «Ν. Προποντίδα – Σύγχρονος Δήμος». Εργάστηκε στον ιδιωτικό τομέα για 28 χρόνια ως πωλητής σε εταιρείες, ενώ τα τελευταία χρόνια ασχολείται με τις αγροτικές καλλιέργειες. Ζει στη Ν. Τρίγλια και κατάγεται από την ανατολική Θράκη. Σήμερα θέλει να δει τον τόπο του στη Χαλκιδική να αναπτύσσεται, ενώ παράλληλα επιδιώκει να προωθήσει θέματα του αγροτικού τομέα.

 

Γιατί επιλέξατε να ασχοληθείτε με την αυτοδιοίκηση και τον δήμο;

Πάντα ήμουν πολιτικοποιημένος άνθρωπος και με ενδιέφεραν τα κοινά του τόπου. Στη Ν. Τρίγλια βρίσκομαι επί 55 συναπτά έτη. Δεν έφυγα ποτέ γιατί αγαπάω και πονάω τον τόπο μου. Το 2002 ήμουν υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος στον δήμο Τρίγλιας και το 2019 εξελέγην πρόεδρος τοπικής κοινότητας Ν. Τρίγλιας. Ασχολήθηκα με τον Παναθλητικό Όμιλο Ν. Τρίγλιας πολλά χρόνια με τα αθλητικά, τις ομάδες, τα συμβούλια κλπ. Κατεβαίνω στις εκλογές ως υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος για να προσφέρω ό,τι μπορώ στα κοινά του τόπου.

 

Ποιο είναι το όραμά σας για τον τόπο;

Η απάντηση στην ερώτηση αυτή δεν μπορεί να χωρέσει σε λίγες σειρές. Προσπαθώντας όμως να συμπυκνώσω τις έννοιες θα πω ότι θα ήθελα μεγαλύτερη τουριστική ανάπτυξη στην περιοχή, και παράλληλα στήριξη στον αγροτικό τομέα. Η ενοποίηση του παραλιακού μετώπου βοηθάει προς την πρώτη κατεύθυνση, ενώ για τους αγρότες είμαστε στην τελική ευθεία για το φράγμα της Ν. Τρίγλιας, που μέσα από την ΠΚΜ θα δημοπρατήσει ο δήμος. Ταυτόχρονα, με την ολοκλήρωση των ΓΠΣ θα ολοκληρωθούν οι χρήσεις γης στην παραλία Ν. Τρίγλιας ανοίγοντας τον δρόμο για την τουριστική ανάπτυξη.

Το όνειρο όλων μας είναι να δούμε ολοκληρωμένο το ενιαίο παραλιακό μέτωπο, ένα από τα μεγαλύτερα έργα της Χαλκιδικής.

 

Ποια στοιχεία πιστεύετε ότι συγκεντρώνετε στο πρόσωπό σας για να ψηφίσει ο συνδημότης σας;

Είμαι δραστήριος, και επειδή γνωρίζω κόσμο, πρόσωπα και πράγματα, είμαι αντίστοιχα και αναγνωρίσιμος, Μιλάω με όλο τον κόσμο, είμαι κοινωνικός. Οι συνδημότες μου γνωρίζουν τις θέσεις μου λόγω καθημερινής και χρόνιας τριβής με τα τοπικά ζητήματα και μπορώ να βγω μπροστά και να προσφέρω στους τομείς τουρισμού και αγροτικών θεμάτων.

 

Γιατί αποφασίσατε να συστρατευτείτε με τον Μανώλη Καρρά;

Αν και προέρχομαι από άλλο συνδυασμό, από το 2019  γνώρισα ως δήμαρχο τον Μανώλη Καρρά και κατάλαβα τι άνθρωπος και αυτοδιοικητικός είναι. Στη συνέχεια αποδέχθηκα με χαρά, όταν μού έκανε την τιμή να με συμπεριλάβει στο ψηφοδέλτιο. Μου έκανε εντύπωση ο τρόπος που δουλεύει, με μεθοδικότητα, με έτοιμες μελέτες πριν βγει ένα έργο. Δεν είναι τυχαίο πως η Ν. Προποντίδα είναι από τους πρώτους δήμους στην Ελλάδα σε χρηματοδοτημένα έργα. Αυτό, όπως επίσης και ο τρόπος που χειρίζεται την καθημερινότητα, θέματα όπως το νερό για παράδειγμα, με έκαναν να θέλω να είμαι υποψήφιος με τον συνδυασμό.  Αν διάλεγα μια λέξη που χαρακτηρίζει τον δήμαρχο αυτή είναι η ¨ακεραιότητα¨. Είναι οργανωτικός και ξεκαθαρίζει πάντα προς όλους τι είναι εφικτό να γίνει και τι δεν γίνεται.