Στη Μασσαλία θα βρίσκεται σήμερα, ο Aντιπρόεδρος κ. Σχοινάς, όπου θα επισκεφθεί τις υποδομές του μεγάλου θαλάσσιου λιμένα. Αύριο, θα εκφωνήσει εναρκτήρια ομιλία στην 6η Διάσκεψη της Μεσογείου του Μέλλοντος. Κύριο θέμα της φετινής διάσκεψης είναι η κλιματική αλλαγή στην περιοχή της Μεσογείου και οι συνέπειές της, ιδίως στη μετανάστευση.

Στο περιθώριο της διάσκεψης, ο Αντιπρόεδρος θα συναντηθεί με τον κ. Renaud Muselier, Πρόεδρο της Περιφέρειας Προβηγκίας – Άλπεων – Κυανής Ακτής. Ο Αντιπρόεδρος θα επισκεφθεί επίσης τις ολυμπιακές εγκαταστάσεις ιστιοπλοΐας και θα συζητήσει με τους αθλητές και τις αθλήτριες σχετικά με τον αθλητισμό και την κοινωνική ένταξη. Στη συνέχεια, θα επισκεφθεί τον χώρο μνήμης του Ολοκαυτώματος Camp des Milles. Στη συνέχεια, θα ανταλλάξει απόψεις με μαθητές και μαθήτριες λυκείου σχετικά με τις επικείμενες ευρωπαϊκές εκλογές, την ειρήνη και τη δημοκρατία στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Το Σάββατο, μαζί με την Αυτού Αγιότητα τον Πάπα Φραγκίσκο, ο Αντιπρόεδρος κ. Σχοινάς θα παραστεί στην καταληκτική συνεδρίαση της Διάσκεψης.